B vitamini hangi besinlerde bulunur ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. B vitamini hangi besinlerde bulunur ne işe yarar?
  2. Hangi vitamin neye iyi gelir?
  3. B1 b6 B12 vitaminleri ne işe yarar?
  4. Saçı besleyen vitaminler nelerdir?

B vitamini hangi besinlerde bulunur ne işe yarar?

B vitamini; arpa, darı gibi tam tahıllarda, kırmızı et içerisinde, balık, beyaz ette, fasulye, mercimek gibi baklagillerde, yumurta ve süt ürünlerinde, fındık ve tohumlarda, koyu yapraklı sebzelerde, avokado, muz, narenciye gibi meyvelerin içerisinde bolca bulunur.

Hangi vitamin neye iyi gelir?

A vitamini diş, kemik, yumuşak doku, mukus zarları ve cilt yapılarının sağlıklı bir şekilde oluşturulmasına ve korunmasına yardımcı olur. Göz retinasında renk veren pigmentleri ürettiği için aynı zamanda retinol olarak da bilinir. A vitamini, özellikle düşük ışıkta iyi görüş elde etmeyi sağlar.

B1 b6 B12 vitaminleri ne işe yarar?

Glikoz metabolizması için gereklidir ve sinir, kas ve kalp fonksiyonlarında önemli bir rol oynar. B1 vitamini, B kompleksinin tüm vitaminleri gibi suda çözünen bir vitamindir. Sinir sistemi, beyin, kas, kalp, mide ve bağırsaklardaki komplikasyonları önlemeye yardımcı olur.

Saçı besleyen vitaminler nelerdir?

Folik Asit (B9 Vitamini) Folik asit, saçların parlaklığının ve yumuşaklığının korunmasında büyük rol oynayan bir vitamindir. Saçların sağlıkla uzaması sürecini destekler ve saç tellerinde oluşan kırıkların onarılmasını sağlar.