Asistan doktorların maaşı ne kadardır?

İçindekiler:

  1. Asistan doktorların maaşı ne kadardır?
  2. Tıbbi Dökümantasyon ve sekreterlik mezunları ne kadar maaş alır?
  3. Tıbbi sekreter hastanede hangi birimlerde çalışır?
  4. Tıbbi Sekreterlik kaç yıl okunur?
  5. Hastanede asistan ne kadar maaş alır?

Asistan doktorların maaşı ne kadardır?

TUS adı verilen bir sınavı kazanan ve uzmanlık alanında eğitimler alan kişiler asistan doktor olarak tanımlanır. Asistan doktor maaşı 2021 yılında 700 TL olarak belirlenmiştir. Nöbet tutma şansı olan asistan doktorların bu ücret tutarına ek olarak nöbet ücretleri alabilme imkanları da olur.

Tıbbi Dökümantasyon ve sekreterlik mezunları ne kadar maaş alır?

Henüz işe girmiş tıbbi sekreterler 4100 TL ila 4300 TL arasında maaş almaktadır. 5 yıl boyunca görev yapan tıbbi sekreter, 5.150 TL ila 4.350 TL arasında aylık alacaktır. ... 30 yıl boyunca görev yapan kadrolu tıbbi sekreterler, 4800 TL ila 5000 bin TL arasında maaş almaktadır.

Tıbbi sekreter hastanede hangi birimlerde çalışır?

Programdan mezun olan Tıbbi Sekreterler Kamu ve özel hastanelerde, Sağlık Bakanlığına bağlı kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının poliklinik ve klinik bilgi işlem hizmetlerinde, hasta kayıt ve kabulde, insan kaynakları birimlerinde, merkezi tıbbi arşiv hizmetlerinde görev alabiliyor.

Tıbbi Sekreterlik kaç yıl okunur?

Tıbbi sekreter olmak için Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullarının iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir.

Hastanede asistan ne kadar maaş alır?

Asistan doktorlar yani intern kadro çalışanlarının maaşların da oldukça yüksektir. Bu doktorlar özel hastanelerde yaklaşık 8 bin TL maaş alabilmektedirler. Ancak hala eğitim hayatına devam eden, tıp fakültesi öğrencisi olarak iş hayatına atılmış intern doktorların maaşları, 1.500 ile 2.000 TL arasında değişmektedir.