Esed Nusayri mi?

İçindekiler:

  1. Esed Nusayri mi?
  2. Nusayriler hangi ırktan?
  3. Adana arapları nereden geldi?
  4. Aleviler Ramazan ayında kaç gün oruç tutar?
  5. Alevilerin Ramazanda oruç tutmaması günah mı?

Esed Nusayri mi?

Andrews, Aringberg Laonatza ve Olsson gibi araştırmacılar, Nusayrîlerin Arap etnik kökene sahip olduklarını savunmaktadırlar. Eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad ile oğlu Beşar Esad da Nusayrîdir.

Nusayriler hangi ırktan?

Nusayrîler ya da Arap Alevîleri (Arapça: النصيرية Al-Nusayrīyah ya da العلوية Al-Alawīya), Suriye'nin Lazkiye, Baniyas ve Tartus illeriyle; Lübnan'da ve Türkiye'nin Hatay, Adana ve Mersin illerinde yaşayan; Bâtınî İslam topluluğudur. İbn Nusayr'in takipçileri mânâsında Nusayrîler olarak adlandırılmışlardır.

Adana arapları nereden geldi?

2) Bölge'deki Arap Alevileri Suriye ve Lübnan kökenlidir. Mısır kökenli olan varsa bile çok çok azdır. Mersin'deki Arap Alevîleri esas olarak Suriye kökenlidir, Lazkiye sahillerindendir. 3) İbrahim Paşa ordusundan olup Adana ve Tarsus'a yerleşenlerin var olduğu ancak Mersin'e yerleşenlerin olmadığı belirtiliyor.

Aleviler Ramazan ayında kaç gün oruç tutar?

Anadolu Alevileri Ramazan ayı boyunca oruç tutmazlar. Ramazan ayının 19, 20 ve 21. günleri yas günü olarak kabul edilip, o günlerde oruç tutarlar.

Alevilerin Ramazanda oruç tutmaması günah mı?

Kuran'ı Kerim'deki Bakara Suresi'nin belirttiği oruç da budur. Kuran'da aynen şöyle yazıyor, "Siz ey iman etmiş olanlar! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı ki, Allah'a karşı saygı ve sorumluluk duygularını kazanasınız." ... Ama Alevi inancında/geleneğinde Ramazan orucu tutmak yoktur.