Güneş gözlüğü seçerken kaşları kapatmalı mı?

İçindekiler:

  1. Güneş gözlüğü seçerken kaşları kapatmalı mı?
  2. Ray Ban orjinal mi degil mi?
  3. EN ISO 12312 1 Nedir?
  4. Lens polarize mi UV filtre mi?
  5. UV 400 koruma yeterli mi?

Güneş gözlüğü seçerken kaşları kapatmalı mı?

Güneş gözlüğünden numaralı gözlüğe kadar hangi gözlüğü takarsanız takın, kaşlarınız gözlük üzerinden çıkmalıdır. ... Takılan gözlükler, kaşları kapatmamalı fakat göz üzerinde de küçük durarak kaşları tamamen ortaya çıkarmamalı.

Ray Ban orjinal mi degil mi?

Ray-Ban güneş gözlüklerinde gözlüğün bu bölgesinde RB şeklinde oyulmuş bir Ray-Ban logosu vardır. Bu logo baktığınız gözlükte yoksa o gözlük sahtedir. Ray-Ban gözlük camının üst tarafında da lazerle işlenmiş “Ray Ban” yazısı bulunur. Eğer bu logo camın alt tarafındaysa veya işçilik kötüyse gözlük sahtedir.

EN ISO 12312 1 Nedir?

Güneş gözlükleri ve benzeri gözlükler ile ilgili gereklilikleri ve test yöntemlerini açıklayan EN ISO 12312 standardı, temelinde bir Avrupa standardıdır ve Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yeniden yayınlanmıştır. ... EN 1836 standardı artık güneş gözlükleri için uygunluk varsayımını garanti etmemektedir.

Lens polarize mi UV filtre mi?

Kaliteli her güneş gözlüğünde UV koruma filtresi bulunur. Polarize filtreli gözlük ise tamamen size kalmış bir seçimdir. Seçtiğiniz güneş gözlüğünde polarize filtre olmaması göz sağlığınıza zarar vermez. Fakat UV koruma olmaması gözünüzde kalıcı hastalıklara yol açabilir hatta körlüğe kadar götürebilir.

UV 400 koruma yeterli mi?

UV 400 işareti gözlük camı içinden geçen ışınların 400 şiddetine kadar olan kısmının bloke edildiği ve engellendiği anlamına geldiğini belirten Moray, "Günlük kullanımlarda bu değer oldukça yeterlidir, fakat kıyı veya dağlık bölgelerde bu değer yetersiz kalabilir.