Kardiyoloji ne tür hastalıklara bakar?

İçindekiler:

  1. Kardiyoloji ne tür hastalıklara bakar?
  2. Kardiyologa neden gidilir?
  3. Kardiyoloji uzmanı ne iş yapar?
  4. Kalp için hangi bölüm?
  5. Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?
  6. Kalpte bir sorun olduğu nasıl anlaşılır?
  7. Kalp hastası olduğunu nasıl anlarız?

Kardiyoloji ne tür hastalıklara bakar?

Kalp ve dolaşım sistemi ile ilgili hastalıkları inceleyen bilim dalına kardiyoloji adı verilir. Daha önce iç hastalıkları (dâhiliye) bölümünün bir alt dalı olan kardiyoloji günümüzde ayrı bir anabilim dalıdır. Tıp eğitimi alan bir doktor uzmanlığını kardiyoloji dalında yaparak kardiyolog unvanını alır.

Kardiyologa neden gidilir?

Kalp ve kalp damarlarına ait hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen tıp dalına "Kardiyoloji" adı verilir. Bu bölümde görev yapan uzman doktorlara ise "Kardiyolog" denilmektedir. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları tedavi eder.

Kardiyoloji uzmanı ne iş yapar?

Kardiyoloji uzmanı; kalp ve kalp damarlarını etkileyen hastalıkların teşhisini yapan, gerekli yöntemlerle hastaları tedavi eden ve hastalığın önlenmesine ilişkin çalışmalar yapan uzman unvanı kazanmış tıbbi personeldir. Kardiyoloji uzmanı, kardiyovasküler sistem üzerinde yer alan hastalıkları tedavi eder.

Kalp için hangi bölüm?

Sağ veya sol göğüste meydana gelen ağrılarda, Göğüs Hastalıkları bölümüne gitmek gerekecektir. Yine sürekli yaşanan sıkışma ve nefes darlığı durumunda, bu uzman doktora gidilmelidir. Kişinin kalp rahatsızlığı bulunuyorsa, göğüs doktoru yerine Kalp Cerrahisine başvurması gerekecektir.

Anjiyo için hangi doktora gidilmeli?

Kardiyolog; kalp yetmezliği, kalp krizi, ritim bozuklukları ve tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları ilaç ile tedavi eder, ilacın yetersiz kaldığı durumlarda veya kalp krizi gibi hastalıkların tanı ve tedavisinde anjiyo gibi girişimsel işlemleri yapar.

Kalpte bir sorun olduğu nasıl anlaşılır?

Kalp Damar Hastalığı Belirtileri Sırası Şunlardır
  • Göğüs ağrısı (Angina Pektoris)
  • Nefes darlığı
  • Çarpıntı
  • Bayılma.
  • Tıkalı olan damarın beslediği organ ile ilgili belirtiler (Örneğin bacak damar tıkanıklığında bacakta ağrı, soğuma, uyuşukluk ve güçsüzlük)

Kalp hastası olduğunu nasıl anlarız?

Bunlar genellikle kalpte hafif veya şiddetli ağrılar, sürekli bir yorgunluk ve halsizlik durumu, nefes alıp vermede güçlükler, nefes darlığı, öksürük, senkop dediğimiz bayılma durumu, çarpıntı, bacakta ve karında şişmeler yani ödem, baş veya ensede ağrılar, morarma, hazımsızlık, yutma güçlüğü ve hıçkırık şeklinde ...