Tüketici Hakları uyuşmazlık bedeli nedir?

İçindekiler:

  1. Tüketici Hakları uyuşmazlık bedeli nedir?
  2. Tüketici hakem Heyeti ne kadar sürede sonuçlanır?
  3. Satıcı tüketici hakem heyetine başvurabilir mi?
  4. Tüketici Hakem Heyeti sonuçları nasıl öğrenilir?
  5. Tüketici hakem heyetine kim başvurabilir?
  6. Hangi durumlarda tüketici hakem heyetine başvurulur?
  7. Tüketici hakem Heyeti zorunlu mu?
  8. Tüketici hakem Heyeti Başvuru Şartları Nelerdir?

Tüketici Hakları uyuşmazlık bedeli nedir?

Başvurudan herhangi bir ücret alınmamaktadır. 2020 yılı için Uyuşmazlığınızın değeri; 6.920 TL'nin altında ise İlçe Tüketici Hakem Heyetine, ... Büyükşehir statüsünde olmayan illere bağlı ilçelerdeki tüketicilerin 6.920 TL ile 10.390 TL arasındaki başvuruları için İl Tüketici Hakem Heyetine.

Tüketici hakem Heyeti ne kadar sürede sonuçlanır?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Satıcı tüketici hakem heyetine başvurabilir mi?

Tüketici Hakem Heyetlerine ticari faaliyetleriniz ile ilgili konularda başvuramazsınız. Fakat satıcı veya sağlayıcı olarak bir tüketiciye mal veya hizmet satış/sunumundan doğan uyuşmazlıklarla ilgili olarak başvurabilirsiniz.

Tüketici Hakem Heyeti sonuçları nasıl öğrenilir?

KARAR SONUCUNU NE ZAMAN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? Yaptığınız banka dışındaki tüm başvuruları e-devlet sistemindeki tüketici portalından takip edebilirsiniz. Kararınız belli olduktan sonra evinize tebligat yoluyla bildirim yapılacaktır.

Tüketici hakem heyetine kim başvurabilir?

- Başvuru sahibi bizzat kendisi ya da birinci derece yakınları gelmelidir. Posta yoluyla yapılan başvurularda elektronik imza ya da mobil imza gerekmektedir.

Hangi durumlarda tüketici hakem heyetine başvurulur?

Tüketici, satın aldığı herhangi bir mal ya da hizmet kusurlu ya da ayıplı çıktığında, mağduriyetini gidermek için eğer ilgili firmayla çözüm bulamıyorsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilir.

Tüketici hakem Heyeti zorunlu mu?

Bilindiği üzere tüketiciye yönelik uygulamalardan doğacak uyuşmazlıklarda dava yoluna başvurmadan önce mezkûr uyuşmazlığın konusunun belli parasal sınırların aşağısında olması halinde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru zorunludur.

Tüketici hakem Heyeti Başvuru Şartları Nelerdir?

BAŞVURUDA NELER BELİRTİLMELİ Yapılacak başvurularda, uyuşmazlığın parasal tutarı ile talebinizin ne olduğu ücretsiz onarım, iade hakkı gibi mutlaka belirtilmeli, fatura, servis fişi veya firma ile yapılan yazışmalar gibi ispat edici belgeler ek yapılmalı. Başvurularda, bu tür eksikliklerin olmamasına özen gösterilmeli.