Icra satışları nereden takip edilir?

İçindekiler:

  1. Icra satışları nereden takip edilir?
  2. Icra satışları ne zaman başlıyor?
  3. Icralık bir durumun var mı nasıl öğrenebilirim?
  4. Icralık olan araç satışı nasıl olur?
  5. Icradan mal almak günah mı?
  6. 2021 haciz var mı?
  7. Icra takibi kaç ayda başlar?
  8. Icra tebligatı ne zaman gelir?

Icra satışları nereden takip edilir?

Elektronik ortamda teklif veren kişiler, ihale sonucunu www.esatis.uyap.gov.tr internet sitesi üzerinden takip edebilir.

Icra satışları ne zaman başlıyor?

Hayatın, yeni normalleşme süreci ile birlikte icra ihaleleri 15 Haziran 2020 tarihinde yeniden başlayacak.

Icralık bir durumun var mı nasıl öğrenebilirim?

İlk olarak e-devlet https://www.turkiye.gov.tr/ üzerinden giriş sağlamanız gerekiyor. Ardından Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri başlığından Adalet Bakanlığı listesinde yer alan icra dosyası sorgulama tıklayarak hakkınızda bulunan icraları görüntüleyebilirsiniz.

Icralık olan araç satışı nasıl olur?

Taşınır mallara konulan haciz, icra dosyasına 6 ay süre ile işlem yapılmadığı takdirde düşmektedir. ... Bir araç hacizli de olsa satışı yapılabilir. Aracın satışının yapılmasının önünde bir engel yoktur. Yalnız, satılan araç haciz şerhleriyle birlikte tescil edilecektir.

Icradan mal almak günah mı?

Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığının icradan alım yapmak helaldir fetvasının bulunduğunu belirtmek isteriz. İslam hukukçularının çoğunluğu borçluların mallarına haciz konup satılmasını caiz görürler. Bu şekilde satılan malı almak da helaldir.

2021 haciz var mı?

Kamu idarelerinin kamu hukukundan veya özel hukuktan doğal alacakları hakkında 30 Nisan 2021 ile 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında icra ve iflas takibi başlatılamayacak.

Icra takibi kaç ayda başlar?

Satış aşamasıda ortalama yasal süreler ve itiraz nedeniyle 6 ay ile bir yıl içerisinde tamamlanır. Bunun yanında çalışanın maaşı varsa maaş haczi uygulanır ve maaşta başka bir haciz yoksa gönderilen müzekkerenin işverene ulaştığı tarihten itibaren ilk maaşından 1/4 oranında kesinti yapılarak icra dosyasına gönderilir.

Icra tebligatı ne zaman gelir?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.