Hamilelikte kullanılan antidepresanlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte kullanılan antidepresanlar nelerdir?
  2. Gebeyken antidepresan kullanılır mı?
  3. Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonunda hangi antibiyotik kullanılır?
  4. Hamilelikte Parol ateş düşürür mü?
  5. Hamilelikte Parol 500 mg içilir mi?
  6. Hamilelikte ağrı kesici alinir mi?
  7. Hamileyken sakinleştirici kullanılır mı?

Hamilelikte kullanılan antidepresanlar nelerdir?

Hamileliklerinin erken dönemlerinde SSRI alan kadınların @'ına, Zoloft olarak bilinen ve en güvenilir ilaç olan sertraline veriliyor. Diğer iki SSRI olan Prozac ve Paxil'in de doğum kusurlarıyla çok az ilişkisinin bulunduğu söylendi.

Gebeyken antidepresan kullanılır mı?

Pek çok antidepresan ilaç gebelikte de güvenle kullanılabilir ve bebeğinize zarar vermez. Ancak doktorunuzla muhtemel riskler üzerine konuşmayı ihmal etmeyin. Doktorunuz sizin belirtilerinizi değerlendirip bir tedavi planı için ruh sağlığı doktoruna gitmenizi önerebilir. Bu konuda destek almaktan kaçınmayın.

Hamilelikte idrar yolu enfeksiyonunda hangi antibiyotik kullanılır?

Gebelikte en sık kullanılan antibiotikler;Amoksisilin,Sefaleksin ve Nitrofurantoin içerenlerdir.Tedavi bitiminde mutlaka tekrar idrar kültürü yapılmalı, aylık olarak da tekrarlanmalıdır.

Hamilelikte Parol ateş düşürür mü?

Parol etkili bir ağrı kesici ateş düşürücü olarak kullanılmaktadır. Hamileler parol kullanabilir mi? Doktorlar uygun gördüğü durumlarda hamile hastalarına parol verebilir.

Hamilelikte Parol 500 mg içilir mi?

Parol içerdiği bileşenler ve kimyasallar sebebiyle, anne karnındaki bebeğe zararı olmayan bir ağrı kesicidir. Bu da hamile anne adayları tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır. Hamileliğin ilk ayından itibaren sonuna kadar annenin, parol kullanabileceğini uzmanlar açıklıyor.

Hamilelikte ağrı kesici alinir mi?

Hamilelik döneminde en zararsız ağrı kesicilerparasetamol” veya “asetominofen” türevi ilaçlardır. “Aspirin” hamilelikte aşırı kanamaya neden olabileceği için asla ağrı kesici olarak kullanılmamalıdır.

Hamileyken sakinleştirici kullanılır mı?

Gebelik sırasında antidepresan ilaç kullanımı, bebeğiniz için riskli olabilir. Ancak ilacınızı bırakmanız sizin sağlınız açısından da riskli olacaktır. Depresyondaki çoğu kişi için antidepresan ilaçlar oldukça önemlidir. Şikayetleri azaltacak ve kişinin kendini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır.