Gebelikte yumurtlama devam eder mi?

İçindekiler:

  1. Gebelikte yumurtlama devam eder mi?
  2. Yumurtaliklar ne zaman Dollenir?
  3. Hamilelik üstüne hamile kalınır mı?
  4. Hamileyken hamile kalınca ne olur?
  5. Döllenme sirasinda akinti olur mu?

Gebelikte yumurtlama devam eder mi?

“Normalde gebelik sırasında oluşan korpus luteum ve plasentanın salgıladığı hormonlar yeniden yumurtlamayı önler, rahmin içinin kaplandığı doku ve rahim ağzında oluşan mukus spermin hareketine izin vermez. Dolayısıyla normalde bir gebelik devam ederken ikinci bir gebelik oluşmaz.

Yumurtaliklar ne zaman Dollenir?

Her 28 günde bir düzenli olarak adet gören bir kişide yumurtlama, adet periyodunda görülen ilk kanamanın ardından geçen 14. günde gerçekleşir. Kişi gebe kalmak istiyorsa adet kanamasını takip eden 9. günden itibaren cinsel ilişkiye girmelidir. Bu, yumurta ile spermin karşılaşma şansını artırır.

Hamilelik üstüne hamile kalınır mı?

Normalde gebelik üzerine, yani o gebelik sonlanmadan yeni bir gebelik oluşmaz. Sebebi ise kadınların her ay bir yumurta gelişimine uygun anatomide olmalarıdır. Gebelik oluştuktan sonra yumurtalıklar aktivasyonu duraklatır, bu nedenle gebelik oluşumu da doğum sonrasına dek mümkün değildir.

Hamileyken hamile kalınca ne olur?

Hamileyken tekrar hamile kalma durumuna süperfetasyon deniliyor. Normal şartlarda kadın hamile kaldığı anda yumurtaların bırakılması kesiliyor ve vücut, gerçekleşebilecek ikinci bir gebeliği engelliyor.

Döllenme sirasinda akinti olur mu?

Döllenmiş yumurta, rahime ulaştığında kendini bir yere yerleştirmek zorundadır. Bu yerleştirme sırasında rahim duvarında hafif bir kanama olur. Vajinal akıntı meydana gelir.