İştahsızlık nedenleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. İştahsızlık nedenleri nelerdir?
  2. İştahsızlık psikolojik mi?
  3. Iştahsızlık halsizlik ve kilo kaybı için hangi doktora gidilir?
  4. Acıkmama hissi neden olur?
  5. Istemsiz kilo kaybı için hangi doktora gidilir?
  6. Zayıflama hangi hastalığın belirtisidir?
  7. Acıkmama hastalığı nedir?

İştahsızlık nedenleri nelerdir?

Bunların yanında iştahsızlığın temel sebepleri diğer olarak gebelik, metabolik sorunlar, kronik karaciğer hastalığı, KOAH, demans, HIV, hepatit, hipotiroidizm, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği, kokain, eroin, hız, kemoterapi, morfin, kodein ve antibiyotik kaynaklı olduğu da belirtilmiştir.

İştahsızlık psikolojik mi?

Bebek ve çocuklarda, yetişkinlere kıyasla çok daha sık görülen iştahsızlık, huzursuz aile ya da okul ortamı gibi psikolojik nedenlerden olabilir.

Iştahsızlık halsizlik ve kilo kaybı için hangi doktora gidilir?

İştahsızlık ile ilgili problemleri olanların hastanelerin Gastroenteroloji veya Dahiliye polikliniklerine başvurması gereklidir.

Acıkmama hissi neden olur?

Sık acıkma nedenleri arasında susuzluk, aşırı tuz tüketimi, menopoz, kullanılan ilaçlar, alkollü ve gazlı içecekler de sayılabilir. Ancak hepsinin özüne bakıldığında yanlış beslenme tüm bunlara neden olmaktadır. Her besin aynı oranda tokluk hissi sağlamaz.

Istemsiz kilo kaybı için hangi doktora gidilir?

Aşırı zayıflık, birtakım sağlık sorunlarını beraberinde getirmektedir. Zayıf olanlar ve sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler, gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için dahiliye hekimine başvurmalıdır. Sağlıklı bir şekilde beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek isteyenler, diyetisyene gitmelidir.

Zayıflama hangi hastalığın belirtisidir?

Kilo kaybının en önemli nedenleri arasında ilk akla gelen rahatsızlık kanser hastalığıdır. Hipertiroidi, şeker hastalığı, kalp yetmezliği, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği, böbrek üstü bezinin yetersiz çalışması ise diğer kilo kaybındaki faktörlerdendir.

Acıkmama hastalığı nedir?

Anoreksiya, özellikle genç kadınlarda görülebilen bir hastalıktır. Yemek yiyememek ve hızla kilo kaybetmek olarak bilenen anoreksiya tedavi edilmediği takdirde kötü sonuçlara neden olabilir. Anoreksiya genellikle ergenlik çağındaki gençlerde başlar.