Araç trafik Belgesi Nedir?

İçindekiler:

  1. Araç trafik Belgesi Nedir?
  2. Araç trafik Belgesi kaldırıldı mı?
  3. Tescil belgesi ve ruhsat aynı mı?
  4. Araç kaydı nereden alınır?
  5. Trafik belgesi zorunlu mu?
  6. Trafikte seyir halinde bulunan araçlarda bulunması gerekenler nelerdir neden gereklidir?
  7. Araç muayenesi nereye işlenir?
  8. Marka tescil belgesi ne demek?
  9. Tapu tescil belgesi ne demek?
  10. Araç avadanlık setinde neler var?
  11. Arabada kriko zorunlu mu?
  12. Araç muayeneye başkası gidebilir mi?
  13. Araç muayenesi tekrari başka ilde yapılır mı?

Araç trafik Belgesi Nedir?

Bu belge aracın herhangi bir sorunu olmadığını kanıtlayan bir belgedir. Böyle hasarsız araçlar trafikte yer alabilir. Ancak trafikte yer almaması gereken ciddi anlamda dahi olmasa ufak tefek sorunları olan araçlar kesinlikle trafiğe çıkamazlar. Bu belgeye trafik belgesi adı verilir.

Araç trafik Belgesi kaldırıldı mı?

2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemeyle birlikte 01.07.2017 tarihinden itibaren (bugün) Trafik Şubelerince tescili gerçekleşen araçlar için ''Motorlu Araç Trafik Belgesi'' verilmeyecek.

Tescil belgesi ve ruhsat aynı mı?

Eski adıyla Ruhsat olarak bilinen ve günümüzde aracımızda taşıdığımız belgeler iki parçadan oluşur: “Araç Tescil Belgesi” ve “Motorlu Araç Trafik Belgesi”. Ruhsat'ın içindeki bu belgelerden biri olan “Motorlu Araç Trafik Belgesi” artık kullanılmayacak, “Araç Tescil Belgesinin” ise kullanımına devam edilecektir.

Araç kaydı nereden alınır?

Araç Tescil Belgesi Nereden Alınır? Trafik alanıyla ilgili olan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkili kurumları veya doğrudan müdürlük araç tescil belgesini verir.

Trafik belgesi zorunlu mu?

Ulaştırma Bakanlığı tarafından araçlara verilen “Trafik Tescil Belgesi” 1 Temmuz itibariyle ruhsatlardan resmen kaldırılıyor ve araçlarda muayene raporu taşınması zorunlu hale geliyor. ... Yeni alınan araçların ruhsatlarında bu belge yer almayacak. Araçlar muayeneye girdiğinde de bu belge artık doldurulmayacak.

Trafikte seyir halinde bulunan araçlarda bulunması gerekenler nelerdir neden gereklidir?

Sürücünün yanında 1 kg'lık bir adet yangın söndürücü, En az 2 adet yanısıtıcı yüzeye sahip, yerde dik durabilen üçgen reflektör, Kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba, Kış ayları için zincir ve çekme halatı da araçta mutlaka yer almalıdır.

Araç muayenesi nereye işlenir?

TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında araçların muayene bilgileri kayıt altındadır ve bu istasyonlardan aracın muayene raporu alınabilmektedir. Raporda aracın son muayene bilgisi de görülebilmektedir.

Marka tescil belgesi ne demek?

Marka tescil belgesi nedir, bir isim ya da işaretin tescil aşamasının tüm süreçlerini başarı ile geçirmesi akabinde markanın yetkili organlardan tarafından müracaat sahibi adına kayıt altına alındığını ve ilgili marka üzerinde yer alan hakları ispatlayan tapudur.

Tapu tescil belgesi ne demek?

Tapu Tescil Belgesi Nedir ve Nereden Alınır? Tapu sicili, gayrimenkuller üzerindeki hakkın tesis edilebilmesi için tapu siciline düşülmesi gereken kayıtlara verilen addır. ... Özetle tescil belgesi taşınmazın tapu tescilini gösteren resmi evraktır.

Araç avadanlık setinde neler var?

Bende neler verildi:
  • İlk yardım seti.
  • Halı paspas.
  • Focus yazılı anahtarlık.
  • El kitabı
  • Depo hunisi.

Arabada kriko zorunlu mu?

Kriko, bijon anahtarı, seyyar lamba, Kış ayları için zincir ve çekme halatı da araçta mutlaka yer almalıdır.

Araç muayeneye başkası gidebilir mi?

İstasyonlarımızda araç muayenesi yapılırken, ruhsat sahibi olması şartı aranmamaktadır. Aracınızı siz ya da farklı bir kişi istasyonlarımıza götürerek muayene ettirebilir. Ancak, muayene bittikten sonra yalnızca aracı getiren kişiye araç teslimi yapılmaktadır.

Araç muayenesi tekrari başka ilde yapılır mı?

Muayenesi yaptırılan araçlar, muayeneden geçemedikleri durumda ücretsiz muayene tekrarı hakkı için muayenenin yapıldığı aynı istasyona veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarına gitmek zorundadır.