Erciyes dağının özellikleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Erciyes dağının özellikleri nelerdir?
  2. Erciyes Dağı patladı mı?
  3. Erciyes Dağı hangi ilçede?
  4. Erciyes Dağı hangi yönde?
  5. Erciyes Dağı en son ne zaman patladı?
  6. Erciyes kaç metre?
  7. Erciyes ve Ağrı Dağı oluşumunda ne etkili olmuştur?
  8. Erciyes ne zaman oluştu?
  9. Erciyes Dağı ne kadar yüksek?
  10. Erciyes Dağı en son ne zaman patlamıştır?

Erciyes dağının özellikleri nelerdir?

Sönmüş genç bir volkan dağ, Orta Anadolu'nun en yüksek doruğudur. Dağın kuzeyinde 700 m. uzunlukta bir dağ buzulu vardır. Doğu yüzünde 2100-2900 m. yükseklikte yer alan Tekir yaylası bir kış sporları merkezidir. Telesiyejden sonra kamp yeri olan Çobaninine kışın yürüyerek yaklaşık 2,5-3 saatte gidilir.

Erciyes Dağı patladı mı?

Oda başkanı Adnan Evsen, “Erciyes yanardağı 800 yıl önce patladı. Böyle bir tehlike yok. ... Erciyes Volkanik Dağı'nın en az onlarca kez patladığı ve en son patlamanın Holosen başlarında olduğu yani günümüzden yaklaşık 800 yıl önce son defa patladığı yine bilim adamları tarafından yapılan çalışmalarla netlik kazanmıştır.

Erciyes Dağı hangi ilçede?

Kazılarda bulunan Antik çağlarda dağın eteklerinde yaşamış Mezeke medeniyetine ait sikkelere lav püskürten Erciyes Dağı resmedilmiş. Günümüzde ise Kayseri il merkezi dağın eteğine kurulurken, ilin önemli ilçelerinden Develi'de güneyine konumlanmış.

Erciyes Dağı hangi yönde?

Erciyes Dağı
KonumKayseri
Jeoloji
Kayaç yaşı30 milyon yıl
Dağ türüKüme Volkan
9 satır daha

Erciyes Dağı en son ne zaman patladı?

Yüksek derecede aşınmaya uğramış olan volkanın son olarak, Roma dönemi madeni paralarındaki betimlemelere dayanarak, MÖ 253 yılında püskürdüğü söylenebilir. Erciyes, 3.917 metreye ulaşan zirvesi ile İç Anadolu'nun en yüksek dağıdır. 3300 kilometrekarelik alanı kaplar.

Erciyes kaç metre?

3.916 m Erciyes Dağı/Yükseklik

Erciyes ve Ağrı Dağı oluşumunda ne etkili olmuştur?

Kayseri ve Develi ovalarının oluşumu bu döneme rastlamaktadır. Bu hareketlerin ardından yanardağda püskürmeler yeniden başlamıştır. Erciyes Dağı ana konisinin bacasından çıkan farklı türdeki volkanik taşlar üst üste yığılarak dağın daha da yükselmesine neden olmuştur.

Erciyes ne zaman oluştu?

2.5 MİLYON YILLIK KADİM DAĞ ERCİYES. Bilimsel araştırmalara göre yaklaşık 2,5 milyon yıl önce başlayan ve günümüze kadar devam eden jeolojik olaylar sonucu oluşan Erciyes Dağı, Kayseri'nin 25 km güneyinde yer alan volkanik bir dağdır.

Erciyes Dağı ne kadar yüksek?

3.916 m Erciyes Dağı/Yükseklik

Erciyes Dağı en son ne zaman patlamıştır?

Kayseri'nin 25 km güneybatısındaki Sultansazlığı ovaların yanından yükselen büyük kütleli bir stratovolkandır. Yüksek derecede aşınmaya uğramış olan volkanın son olarak, Roma dönemi madeni paralarındaki betimlemelere dayanarak, MÖ 253 yılında püskürdüğü söylenebilir.