Antibiyotik Bağırsak bozar mı?

İçindekiler:

  1. Antibiyotik Bağırsak bozar mı?
  2. Antibiyotik vücuda zarar verir mi?
  3. Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?
  4. Fazla antibiyotik içersek ne olur?

Antibiyotik Bağırsak bozar mı?

"Antibiyotikler, bağırsakların doğal dengesini bozar. Bunun sonucunda da ishal, bulantı, şişkinlik gibi sindirim sistemi sorunları ortaya çıkabilir. Probiyotikler zararlı bakterilerin çoğalmalarını engelleyerek dengesi bozulmuş bağırsak florasını normalleştirir.

Antibiyotik vücuda zarar verir mi?

Deride kaşıntı ve dökülmeler, nefes almada zorlanma, ani tansiyon düşüklüğü, hızlı kalp atışı, bilinç kaybı gibi alerjik belirtiler gözlenebilir. İshal, kabızlık, bulantı, kusma, şişkinlik, hazımsızlık, iştah kaybı ve karın ağrısı gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları antibiyotik zararları arasında yer alır.

Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?

Antibiyotik ishali, antibakteri ilaçlarının (antibiyotikler) mide bağırsak yolundaki iyi ve kötü bakteri dengesini bozduğu zaman meydana gelir. Antibiyotik tedavisi tamamladıktan sonra, antibiyotik ishali 2 gün sonradan 6 hafta sonraya kadar sürebilir.

Fazla antibiyotik içersek ne olur?

Aşırı ve gereksiz antibiyotik kullanımında flora değişimi ve mukozal bağışıklığın azalması sonucu alerjik hastalıklara eğilim artar. Böbrek fonksiyonlarında bozulma; özellikle, böbrek hastalığına eğilimi olan kişilerde aminoglikozidler gibi bazı antibiyotiklerin toksik olduğu unutulmamalıdır.