YSK itiraz nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. YSK itiraz nasıl yapılır?
  2. Yüksek Seçim Kurulu kararlarına karşı nereye başvurulur?
  3. Yüksek seçim Kurulu üyeleri nerede yargılanır?
  4. Kimler seçmen olabilir?
  5. Cumhurbaşkanı hangi mahkemede yargılanır?
  6. Hur seçim burosu hangi Islevden sorumlu?
  7. Seçmen olmanın şartları nelerdir?

YSK itiraz nasıl yapılır?

İtirazın şekli: Sözle yapılacak itirazlar gerekçesiyle birlikte tutanağa yazılır. İtiraz edenin adı, soyadı, açık adresi yazılarak imza ettirilir. İmza bilmeyenlere parmak bastırılır. Kimliğini ispat edemeyenlerin, delil ve gerekçe gösteremeyenlerin itirazları incelenmez, bu sebeple incelenmediği tutanağa yazılır.

Yüksek Seçim Kurulu kararlarına karşı nereye başvurulur?

Başvurucu, YSK'nın anılan kararına karşı doğrudan Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştur.

Yüksek seçim Kurulu üyeleri nerede yargılanır?

Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları da görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divanda yargılanırlar. Yüce Divanda, savcılık görevini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı veya Cumhuriyet Başsavcıvekili yapar.

Kimler seçmen olabilir?

Oy kullanmak için gereken şartlar nelerdir? Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi ile halkoylamasında oy kullanabilir. ... Ceza infaz kurumunda hükümlü olarak bulunanlar oy kullanamazlar.

Cumhurbaşkanı hangi mahkemede yargılanır?

Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanını, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanını, Cumhurbaşkanı yardımcılarını, bakanları, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay Başkan ve üyelerini, Başsavcılarını, Cumhuriyet Başsavcıvekilini, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ve Sayıştay Başkan ve üyelerini görevleriyle ilgili suçlardan dolayı ...

Hur seçim burosu hangi Islevden sorumlu?

Hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ilkelerini esas alarak, yargı denetimi ve gözetiminde, seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçimlerin yönetim ve denetim işlemlerinin; adil, şeffaf ...

Seçmen olmanın şartları nelerdir?

Seçim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve yurt dışı seçmen kütüğünde kaydı bulunan her Türk vatandaşı, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi ile halkoylamasında oy kullanabilir.