Kenevir tohumu yersek ne olur?

İçindekiler:

  1. Kenevir tohumu yersek ne olur?
  2. Kenevir tohumu mu tozu mu?
  3. Kenevir zararlı mı?
  4. Kendir tohumu faydaları neye iyi gelir?

Kenevir tohumu yersek ne olur?

GLA (gama linolenik asit) adı verilen bir yağ asidi de içeren kenevir tohumu, bu özelliği sayesinde vücuttaki hormon dengesini sağlamaya yardımcı olur. Omega yağ asitleri bakımından oldukça zengindir, bu sayede beyin sağlığını destekler. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak kalp-damar sağlığını da korur.

Kenevir tohumu mu tozu mu?

Kenevir tohumu tozu, kenevir bitkisinin tohumlarından elde edilen bitkisel kaynaklı bitkisel bir tozdur. Sert yapıda olan kenevir tohumlarının mutfakta kolay kullanımını sağlamak için geleneksel öğütme işleminden geçiyor.

Kenevir zararlı mı?

Kenevir beyin fonksiyonlarına hasar verir ve akciğer kanserine yol açar. Eğer kenevir ve türevlerini tüketirseniz bildiğiniz her şeyi unutabilirsiniz, psikoz (ruhsal denge bozukluğu) durumuna girebilir ve akciğer kanseri olma riskinizi arttırırsınız.

Kendir tohumu faydaları neye iyi gelir?

Harika tohumun içeriğinde bulunan linoleik asit kolesterolün düşürülmesi, yağ yakılması, hormon bozuklarının giderilmesi, metabolizmanın hızlandırılması konusunda ciddi yardımcı olmaktadır. Son olarak E vitamini zengini kendir tohumu saç, tırnak ve cilt sağlığını korumakta, desteklemektedir.