Yalancı nodül ne demek?

İçindekiler:

  1. Yalancı nodül ne demek?
  2. Mikrokalsifikasyon nodül ne demek?
  3. Makro kalsifikasyon nedir?
  4. Memede milimetrik kalsifikasyon nedir?

Yalancı nodül ne demek?

Tirodit adı verilen tiroid bezinin mikropsuz iltihabı da nodül benzeri görünüme yol açabilir. Buradaki yapılar genellikle psudo nodül (yalancı nodül) olarak adlandırılır. Tiroid bezinde kanser odağı da kendini nodül şeklinde gösterebilir.

Mikrokalsifikasyon nodül ne demek?

Mikrokalsifikasyon: Küçük kireçlenme odakları bulgusu yüksek oranda kanser olabileceğini düşündürür (€) ve bu nodüle mutlaka biyopsi yapılır. Düzensiz kenar: İyi huylu bir nodülün kenarları düzenlidir. Tırtıklı kenarın olması veya kenarlarda şekil bozukluğu yüksek ihtimalle kanser düşündürür.

Makro kalsifikasyon nedir?

Makrokalsifikasyonlar. Makrokalifikasyonlar, meme dokusunda rastgele oluşan büyük beyaz noktalar olarak görünür. Çapı 0,5 milimetreden (mm) fazladır. Makrokalifikasyonlar çok yaygındır ve radyoloji uzmanları bu yapıları iyi huylu olarak değerlendirir.

Memede milimetrik kalsifikasyon nedir?

Meme kireçlenmeleri olarak bilinen kalsifikasyonlar, meme dokusunda küçük kalsiyum birikimidir. Genellikle mamografilerde görülürler ve en fazla 50 yaşın üzerinde kadınlarda görülür. Meme kireçlenmeleri tipik olarak kanserli değildir veya iyi huyludur.