Farklı vitaminler aynı anda alınır mı?

İçindekiler:

  1. Farklı vitaminler aynı anda alınır mı?
  2. Vitamin hapı içmek zararlı mı?
  3. Vitamin hapları neye iyi gelir?
  4. Hangi vitamin ne zaman içilmeli?

Farklı vitaminler aynı anda alınır mı?

Doktor önerdikten sonra aynı anda birkaç değişik vitamin hapı içmenin zararı yoktur. Örneğin damar sertliği olanlara E ve C vitamini bir arada verilir.

Vitamin hapı içmek zararlı mı?

Yağda eriyen vitaminler (A, D, E, K vitaminleri) fazla alındığında vücutta birikiyor ve kontrolsüz kullanıldığı zaman “hipervitaminoz” denilen vitamin fazlalığına yol açabiliyor. Vitamin eksikliğinin sağlık sorunu olması gibi fazlalığı da sağlık sorunlarına neden olabilir.

Vitamin hapları neye iyi gelir?

1) Vücuda Enerji Verir Bu yorgunluğu önlemek için doktorlar genellikle demir takviyesi yapar. B vitamini eksikliğinde de yaşanan yorgunluğu önlemek için vitamin hapları önerilir. Vücudun enerji kazanması için faydalı olan vitamin hapları, gerekli kan testleri sonucunda bir uzman kontrolünde verilmelidir.

Hangi vitamin ne zaman içilmeli?

Sabah kahvaltılarından sonra ya da gün içinde alınabilecek vitamin takviyelerine gelindiğinde ise; A, E, D ya da çinko gibi takviyeler söylenebilmektedir. Aynı zamanda pek çok vitamin ve minerali bünyesinde bulunduran multivitamin çeşitlerinin kullanımı için en uygun zamanlar da öğle vakitleridir.