Sistit ilaçları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Sistit ilaçları nelerdir?
  2. Sistite ne iyi gelir evde?
  3. Sistit neden olur nasıl geçer?
  4. Sistit için ne yapmak gerekir?
  5. Mesane sendromu belirtileri nelerdir?

Sistit ilaçları nelerdir?

Bakteriyel sistit için antibiyotik olarak genellikle; nitrofurantoin, trimetoprim-sülfametoksazol, amoksisilin, sefalosporinler, siprofloksasin ve levofloksasin içeren ilaçlar kullanılabilir.

Sistite ne iyi gelir evde?

Özellikle maydanoz, karanfil, ebegümeci, civanperçemi, yaban mersini, ekinezya, karahindiba, güvey otu ve kekik sistit için etkili doğal bitkilerdir. Kaynattığınız suyun içine bu bitkilerden bir tutam atın ve 5 dakika demleyin. Sonrasında süzerek çayınızı içebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan içebilirsiniz.

Sistit neden olur nasıl geçer?

Çoğu durumda, sistitin nedeni idrar yolu enfeksiyonu (İYE) 'dir. Bir UTI bakteri mesaneye veya üretraya girdiğinde ve çoğalmaya başladığında gerçekleşir. Bu, vücudunuzda dengesiz hale gelen doğal olarak oluşan bakteri ile de olabilir. Bu bakteriler bir enfeksiyona neden olur ve iltihaplara neden olur.

Sistit için ne yapmak gerekir?

Sistitin tedavisi antibiyotik tedavisidir. Basit sistit tedavisinde kısa süreli veya tek doz antibiyotikler kullanılır. Tedaviye cevap vermeyen sistitlerde idrar kültüründe üreyen mikroba karşı etkili olan antibiyotikler tercih edilir.

Mesane sendromu belirtileri nelerdir?

Ağrılı Mesane Sendromu (İnterstisyel) Sistit Belirtileri Nelerdir?
  • Sürekli idrara çıkma ve az gelmesi durumu.
  • Cinsel ilişki sırasında oluşan ağrılar.
  • İdrar yapma durumu olmazken dahi devamlı vajinada, idrar yolunun içinde, "çatı" tabir edilen leğen kemikleri arasındaki bölgede ağrı ve yanma hissi.
Daha fazla öğe...