Astigmat kalıtsal mı?

İçindekiler:

  1. Astigmat kalıtsal mı?
  2. Astigmat mı?
  3. Gözlük derecesi nasıl anlaşılır?
  4. Astigmat artarsa ne olur?

Astigmat kalıtsal mı?

Astigmat her zaman kalıtımsal mıdır? Hayır, bazen gözde yaşanan bir travma da tetikleyebilir. Ayrıca korneanın koni şeklini almasına neden olan keratokonus rahatsızlığı vardır. Bu bozukluk, özel kontakt lensler veya cerrahi gerektiren daha ciddi astigmata neden olur, ancak nadir görülen bir durumdur.

Astigmat mı?

Astigmat, kornea adı verilen göz yüzeyinin ya da göz içinde bulunan göz merceğinin (lens) düzensiz kavislenmesine bağlı ortaya çıkan bir göz kusurudur. Kornea ya da lenste anormal kavislenme, ışığın retinada tam olarak odaklanamaması ve net olmayan bir görüntü vermesi ile sonuçlanır.

Gözlük derecesi nasıl anlaşılır?

L-> LEFT-> Sol göz numarasıdır. 1) [SPH]: Bu değer (+) ise hipermetrop, (-) ise miyop olduğunuzu belirtir. Burada bulunan değer boş ya da (Plan) yazılıysa gözünüzde sferik bir bozukluk yok demektir. Eğer (-) miyopsanız uzağı, (+) hipermetropsanız yakını, astigmatsanız hem uzak hem yakını bulanık görürsünüz.

Astigmat artarsa ne olur?

Astigmatın derecesinin artmasına bağlı olarak astigmatlı göz, daha yoğun bir şekilde bulanık ve çarpık görmeye başlar. Astigmatı bulunan kişilerde gözdeki görme bozukluğuna bağlı olarak göz çevresinde ağrı ve baş ağrısı gelişebilir.