Ya da mı veya mı?

İçindekiler:

  1. Ya da mı veya mı?
  2. Ya da birleşik mi yazılır ayrı mı?
  3. Ya da veya nasıl yazılır?
  4. Türk Dil Kurumu yada nasıl yazılır?
  5. Ya Ya da nasıl yazılır?

Ya da mı veya mı?

Bu sözcüğün "yada" yoksa "ya da" mı şeklinde yazıldığı sorgulanmaktadır. Bu kelimenin doğru kullanışı ya da olarak tanımlanmıştır. Yani bitişik değil ayrı yazılması gerekir. Yada şeklinde yazılması yanlış kullanımdır.

Ya da birleşik mi yazılır ayrı mı?

YA DA NASIL YAZILIR? Bu kelimenin ya da, yada olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı ya da şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

Ya da veya nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, veya şeklinde birleşik olarak yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen "ve ya gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "veya"dır.

Türk Dil Kurumu yada nasıl yazılır?

TDK ya da bağlacının doğru yazılışını “ ya da “ şeklinde belirlemiştir. Yada şeklinde bitişik yazmak yanlıştır. Doğru yazım şekli ya da şeklinde ayrı yazmaktır.

Ya Ya da nasıl yazılır?

TDK kelimelerin doğru yazılışını örneklerle açıklarken aynı zamanda anlamına ilişkin bilgiler de sunuyor. Türk Dil Kurumu'na göre “ya da” kelimesi seçeneği, çeşitliliği veya tercihi belirten bir söz olarak açıklanıyor. 'ya da' nasıl yazılır, ayrı mı, birleşik mi? “Ya da” kelimesi TDK'ya göre ayrı olarak yazılıyor.