Lokanta usulü mercimek çorbasi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Lokanta usulü mercimek çorbasi nasıl yapılır?
  2. Mercimek çorbası hangi mercimekle yapılır?
  3. Mercimek çorbası hangi baharatlar katılır?
  4. Mercimek çorbasına baharat ne zaman konur?
  5. Yeşil mercimek çorbasına tavuk bulyon konur mu?

Lokanta usulü mercimek çorbasi nasıl yapılır?

Mercimekleri bol suda yıkayın.Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Mercimek çorbası hangi mercimekle yapılır?

Baklagiller ailesinden olan mercimeğin farklı çeşitleri bulunuyor. Bunlar; kırmızı, sarı, kahverengi ve yeşil mercimektir. Hepsinden çorba yapılır ancak kırmızı mercimeğin tadı hepsinden ayrı güzeldir. Pişen ve süzülen kırmızı mercimek içine eklenen sebze ve baharatlarla birleşerek mide dostu bir çorba haline gelir.

Mercimek çorbası hangi baharatlar katılır?

Zerdeçal, tarçın, kişniş, kimyon, kırmızı biber, karanfil ve kakule gibi aromatik baharatlar ile zenginleştirdiğimiz mercimek çorbası; tavuk suyunun nefis lezzeti ve havucun tatlılığı ve rengi ile muhteşem bir çorba oluyor.

Mercimek çorbasına baharat ne zaman konur?

Mercimekler iyice dağılmaya başladığında tuz ve baharatlar eklenir. Bol karabiber ve pul biber eklenerek kekik ve nane daha az oranda eklenebilir. Çünkü bu baharatlar tadını biraz değiştirebilir.

Yeşil mercimek çorbasına tavuk bulyon konur mu?

Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Hafif pembeleşen soğanların üzerine salça koyulup kavrulur. Kavrulan salçanın üzerine su ve mercimekler eklenir. Kaynamaya bırakın. Sonra kekik, kimyon, karabiber, pulbiber tuz ve bulyon eklenip 20 dakika kaynamaya bırakılır.