Sultan Sazlığında ne var?

İçindekiler:

  1. Sultan Sazlığında ne var?
  2. Kayseri Sultan Sazlığı nereye bağlı?
  3. Sultan Sazlığı kaç metre?
  4. Sultan Sazlığı nasıl gidilir?
  5. Sultan Sazlığı ismi nereden gelir?
  6. Sultan Sazlığı Kuş Cenneti nerede?
  7. Sultan Sazlığı kurudu mu?
  8. Sultan Sazlığı hangi ilçeye bağlı?
  9. Sultan Sazlığı arası kaç kilometre?
  10. Sultan Sazlığı paralı mı?
  11. Yay Gölü nerededir?
  12. Çöl Gölü nerededir?
  13. Develi kapalı havzası nerede?
  14. Kayseri Merkez Kapuzbaşı Şelalesi arası kaç km?
  15. Kayseriden Avanos kaç kilometre?
  16. Sultan Sazlığı hangi şehirde?
  17. Sultan Sazlığında piknik alanı var mı?
  18. Yay Gölü neden kurudu?
  19. Gölbaşı Çöl Gölü nerede?

Sultan Sazlığında ne var?

Büyük bir kısmı sazlarla kaplı olan Sultan Sazlığı'nda yer yer kamış, kafa otu ve kındıra bulunur. Gölde açık havalarda nilüfer ve süsen, bununla birlikte çok sayıda yüzen saz adacıkları yer almaktadır. Bu tatlı su kompleksi güney ve kuzeyde tuzlu bir göl olan Yay Gölü ile ayrılır.

Kayseri Sultan Sazlığı nereye bağlı?

Sultan Sazlığı Milli Parkı, İç Anadolu Bölgesinde yer alan Kayseri iline bağlı Yahyalı, Develi ve Yeşilhisar ilçelerinin sınırları içerisinde kalmaktadır. 20 yılları arasında yapılan flora çalışmaları sonucunda alandaki doğal bitki türünün 428 olduğu ve bunlarından 48 tanesinin endemik olduğu tespit edilmiştir ...

Sultan Sazlığı kaç metre?

Sultan Sazlığı – KAYSERİ
Bulunduğu İlKayseri
Kapladığı Alan24.523 km2
KordinatlarD 35' 17° K 38' 15°
Ort. Yükseklik1.000 m.
Yönetim PlanıYok

Sultan Sazlığı nasıl gidilir?

Kayseri'den Sultan Sazlığı Milli Parkı'na nasıl gidilir: Sultan Sazlığı Milli Parkı'na Kayseri şehir merkezinden ulaşım çok kolay. Merkezden hareket eden Yahyalı minibüslerini kullanarak 1,5-2 saat uzaklıktaki Sultan Sazlığının içinde yer aldığı Ovaçiftlik Köyü'nün girişine gidebilirsiniz.

Sultan Sazlığı ismi nereden gelir?

Son kalan kısmı da Padişah ve Şeyh Şaban yer. Bir koyunla 400 bin kişilik ordu doymuştur. Sultan Sazlığı ismi Yavuz Sultan Selim 'den dolayı verilmiştir.

Sultan Sazlığı Kuş Cenneti nerede?

Sultan Sazlığı (Kuş Cenneti) - Kayseri Erciyesin kuzeyinde Kayseri merkeze 70 kilometre uzaklıktaki, Sultan Sazlığı ev sahipliği yaptığı 300 civarında kuş türü ve 400'e yakın bitki türü ile doğayı gözlemlemek isteyenler için adeta bir cennettir.

Sultan Sazlığı kurudu mu?

Kayseri ve Develi'nin çok önemli değerlerinden olan Sultan Sazlığı'ndaki Yay Gölü kurudu. ... İlk defa Yay Gölü'nün kuruduğunu gören 71 yaşındaki Ali Yargı ise, “Ben bu yaşıma kadar gölün kuruduğunu yeni görüyorum. İlk defa böyle bir şey ile karşılaştık. Gençliğimizde burada çobanlık yapardık ama hiç böyle kurumamıştı.

Sultan Sazlığı hangi ilçeye bağlı?

SULTAN SAZLIĞI Yahyalı'ya 23 km. mesafededir. Yahyalı Develi ve Yeşilhisar ilçe sınırları içerisinde Tatlı su eko sistemi bünyesinde tutan Yay Gölü bitki ve hayvanlar için adeta bir cennet oluşturmaktadır.

Sultan Sazlığı arası kaç kilometre?

Sultan Sazlığı ilimizin 70 km. güneyinde mevsimlere göre değişerek 8-13 hektar alanı kaplayan sulak sahadır.

Sultan Sazlığı paralı mı?

Kişi başı giriş ücretleri: 7₺ İndirimli kişi başı giriş ücreti: 3.5₺

Yay Gölü nerededir?

Yay Gölü, Türkiye'nin Kayseri ilinde yer alan bir göldür. Erciyes Dağı'nın güneyinde, Develi-Yahyalı-Yeşilhisar-İncesu kasabaları arasında uzanan volkanik kapalı havzaya Sultan Sazlığı-Yay Gölü adı verilmektedir.

Çöl Gölü nerededir?

Çöl Gölü, Ankara'nın 75 km güneyinde, Haymana ve Balâ arasında 15 km² büyüklüğünde suları acı olan bir göl. Denizden yüksekliği 1045 m'dir. Derelerle beslenen ve sığ olan göl yazın önemli ölçüde kurumaktadır. 147 km² büyüklüğündeki Çalıkdüzü kapalı havzasının güneyindeki çukurluğu dolduran tuzlu ve sığ bir göldür.

Develi kapalı havzası nerede?

Develi Sultan Sazlığıİç Anadolu Bölgesinde İlimiz sınırları içerisinde, Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar İlçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır. 100 km2'lik alanı kapsayan Develi Ovasının 21.000 ha'lık ksımını Sultan Sazlığı oluşturmaktadır.

Kayseri Merkez Kapuzbaşı Şelalesi arası kaç km?

Kayseri-Adana il sınırında yer alan doğa harikası şelaleler Aladağlar Milli Parkı sınırları içinde yer alıyor. Şelale trekking parkurunda yer alıyor. Burası bir kamp alanı aynı zamanda. Kayseri merkeze oldukça uzak, yaklaşık 165 km.

Kayseriden Avanos kaç kilometre?

Yakıt Tüketimi Hesapla:
Start
50 dakika — 65.5 km
Kayseri, Turkey50 dakika65.5 km

Sultan Sazlığı hangi şehirde?

Sultan sazlığı, İç Anadolu Bölgesinde Kayseri il sınırları içerisinde Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinin oluşturduğu üçgen içerisinde bulunmaktadır.

Sultan Sazlığında piknik alanı var mı?

Bunun dışında ne bir piknik alanı, ne de oturup dinlenebileceğiniz ücretsiz bir alan bulunuyor. Sazlığa Ova çiftlik köyünden geçilerek ulaşılıyor.

Yay Gölü neden kurudu?

Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan ve 20 kilometrekare alana sahip Yay Gölü, yağışların azalması ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle kurudu.

Gölbaşı Çöl Gölü nerede?

Alanın Tanımı: Çöl Gölü ve Çalıkdüzü, Ankara ilinin güneyinde yer alan küçük bir kapalı havzayı oluşturur. Sığ ve tuzlu bir göl olan Çöl Gölü, Çalıkdüzü Havzası'nın güney ucunda bulunan bir acı su gölüdür ve yaz aylarında büyük ölçüde kurur.