Ikonik ne demek?

İçindekiler:

  1. Ikonik ne demek?
  2. Metto nedir?
  3. Ikonik fotoğraf ne demek?
  4. Ikonik stil ne demek?
  5. Slogan nedir kısa bilgi?

Ikonik ne demek?

İkonik anlamı bakımında simgesel demektir. Yani bir janranın ya da bir oluşumun simgesi anlamında kullanılır. Müzikte de bir müzik türünün ikonik olması onun simgeselliğini vurgular.

Metto nedir?

Bir şeyi anlatırken doğadan ve başka bir şeyden alınan güzel bir benzetme olmaktadır. Genellikle güzel olanı anlatırken başka alanda güzelliği ile bilinen bir şeye atıfta bulunmak metafor olarak nitelendirilmektedir.

Ikonik fotoğraf ne demek?

Bir fotoğrafın ikonik fotoğraf olabilmesi klasik bir fotoğrafın -yani doğrudan fotoğrafın- ancak tüketim bağlamlarında izleyici ile belli bir süre için buluşmasından, izlenmesinden sonra gerçekleşir. ... Hiçbir fotoğrafçı önceden çektiği fotoğraf'ın bir ikona dönüşüp dönüşemeyeceğini bilemez.

Ikonik stil ne demek?

Halbuki stil ikonu moda dünyasına yön veren, ikon parçaları moda dünyasına kazandıran, hal ve hareketleriyle giydiği kıyafeti taşıyabilen, aynı zamanda da iyi giyinen kişidir. Hayatımız boyunca bu kalıba uyan pek çok kişi gördük.

Slogan nedir kısa bilgi?

Slogan, bir düşünceyi kolay hatırlanıp tekrarlanabilir bir biçimde ifade eden kısa, çarpızı söz, motto olarak tanımlanır TDK'da. Aynı zamanda kurumun amaç ve araçlarını özlü bir şekilde tanımlayan deyiş ya da söz olarak da geçer.