İşten çıkınca tazminat ne zaman alınır?

İçindekiler:

  1. İşten çıkınca tazminat ne zaman alınır?
  2. Tazminat ödeme süresi kaç gündür?
  3. Tazminat ödemeyen işveren nereye şikayet edilir?
  4. İşveren işçinin kıdem tazminatını ne kadar sürede ödemeli?
  5. İşten ayrılan tazminat alabilir mi?

İşten çıkınca tazminat ne zaman alınır?

İş Kanununa göre kıdem tazminatının iş sözleşmesinin sona erdiği tarihte peşin olarak ödenmesi gerekmektedir.

Tazminat ödeme süresi kaç gündür?

İşe başladığı tarihten itibaren iş sözleşmesinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.

Tazminat ödemeyen işveren nereye şikayet edilir?

ALO 1 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır. ALO 170 hattı işçi ve işveren anlaşmazlığı halinde dava işlemlerinden önce arabuluculuk yapmaktadır. ALO 170 hattı üzerinden, eleştiri, ihbar, şikayet, soru, öneri ve talep hizmetleri alınabilmektedir.

İşveren işçinin kıdem tazminatını ne kadar sürede ödemeli?

Kıdem tazminatı alınması konusunda kanunda belirlenmiş belirli bir sürede bulunmamaktadır. Normal şartlarda kıdem tazminatının işe son verme ve iş sözleşmesinin feshedilmesi ile beraber yapılması gerekmektedir.

İşten ayrılan tazminat alabilir mi?

İşçi, iş sözleşmesini 4857 sayılı İş Kanununun 24. maddesinde sayılan nedenlerle feshi halinde veya mülga 1475 sayılı İş Kanununun halen yürürlükte bulunan 14. maddesinde sayılan (evlilik, yaşlılık aylığına hak kazanma vb gibi) nedenlerden birine dayanarak feshi halinde kıdem tazminatına hak kazanır.