Özel sektörde işçi hakları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Özel sektörde işçi hakları nelerdir?
  2. 4857 sayılı iş kanunu kaç madde?
  3. Çalışanların temel hakları hangi kanundan gelir?
  4. 4857 sayılı kanunun adı nedir?
  5. İşten çıkarılan işçi nereye başvurmalı 2021?
  6. SGK 24 madde nedir?
  7. 23 madde nedir iş kanunu?

Özel sektörde işçi hakları nelerdir?

İşçi hakları arasında önemli bir yer tutan fazla çalışma ücretinin ödenmemesi halinde işçi iş akdini haklı nedenle feshedebilir.
  • 5) Yıllık İzin Hakkı 1 – 5 yıl arası kıdemi olan işçiler 14 gün. ...
  • 6) Ulusal Bayram ve Genel Tatil Ücreti Hakkı ...
  • 7) Hafta Tatili Ücreti Hakkı ...
  • 8)AGİ (Asgari Geçim İndirimi) Hakkı

4857 sayılı iş kanunu kaç madde?

Dokuz bölüm, 122 ana madde ve 6 geçici maddeden oluşan yeni 4857 sayılı İş Kanunu'nun ana yapısı aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Çalışanların temel hakları hangi kanundan gelir?

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin 22. maddesinde herkesin sosyal güvenliğe sahip olma hakkının olduğu, herkesin ekonomik, sosyal ve kültürel haklarını devletin teşkilat ve kaynaklarına uygun olarak gerçekleştirme hakkı olduğu, 23. madde ile herkesin çalışma hakkına, adil ve elverişli çalışma ...

4857 sayılı kanunun adı nedir?

4857 SayılıKanunu, işçi ve işverenlerin çalışma ortamlarındaki haklarını ve sorumluluklarını düzenlemek amacı ile 2003 yılında yürürlüğe girmiş, zaman içerisinde üzerinde bir takım değişiklikler yapılmıştır.

İşten çıkarılan işçi nereye başvurmalı 2021?

Arabulucu ile yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlandığında ise artık davalarına geçmek mümkündür. Bu aşamada işten çıkarılan işçinin hakları ile ilgili açabileceği farklı dava türleri vardır. İşçi, hangi hakkın ihlal edildiğini düşünüyorsa bununla ilgili mahkemelerine başvurabilir.

SGK 24 madde nedir?

MADDE 24. - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir: ... a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

23 madde nedir iş kanunu?

İşçinin işi bırakmasına yeni işverenin sebep olması veya işçinin uygun olmayan bu davranışını bilerek onu işe alması ya da çalıştırmaya devam etmesi durumlarında, eski işverenin herhangi bir zararı söz konusu olmasa dahi, işçi ile birlikte yeni işveren de sorumlu tutulabilecektir.