Sağ kaburga altında ağrı için hangi doktora gidilir?

İçindekiler:

  1. Sağ kaburga altında ağrı için hangi doktora gidilir?
  2. Insan vücudunda sağ kaburganın altında ne var?
  3. Kaburganın altında ağrı neden olur?
  4. Sol kaburga altında ağrı için hangi doktora gidilir?
  5. Mide Gazları kalbi sıkıştırır mı?

Sağ kaburga altında ağrı için hangi doktora gidilir?

Darbe kaynaklı bir kaburga ağrınız varsa hastanelerin Ortopedi ve Nöroloji kliniğine başvurmanız faydalı olabilir. Ancak ağrının nedenini bilmiyorsanız yine hastanelerin dahiliye polikiniklerine başvurmanız gerekir. Gerektiğinde dahiliye doktoru durumunuza göre sizi başka bir bölüme yönlendirecektir.

Insan vücudunda sağ kaburganın altında ne var?

Karaciğer, ciddi düzeyde zarar görmezse sorun da yaratmayan bir organdır. Ağrı ileten sinir uçları bulunmadığından, karaciğer hastalarında ağrı da pek olmaz. Nadiren iltihap, apse veya sıvı birikimi nedeniyle birdenbire büyüdüğünde sağ kaburga yayı altında “gerilme ağrıları” yaşanabilir.

Kaburganın altında ağrı neden olur?

Ancak sol kaburga altındaki ağrılar genellikle kalın bağırsaktaki gaz sıkışmasından dolayı yaşanmaktadır. Yine de çok ağrı olduğunda doktora gitmekte fayda vardır. Sol kaburga altındaki ağrı bazen akciğer, dalak, mide veya böbrek rahatsızlıklarının habercisi olabilir.

Sol kaburga altında ağrı için hangi doktora gidilir?

Kaburga ağrıları için dahiliye, kaburga kırıkları için göğüs cerrahisi polikliniklerine başvuruda bulunulabilir.

Mide Gazları kalbi sıkıştırır mı?

Gazın artması öncelikle mide ve bağırsaklarda şişkinliğe yol açar. Şişkinlik ise karın ağrısına, kapladığı hacimle nefes darlığına çok daha ilerlerse kalpte çarpıntılara yol açabilir.