Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı belgesi nasıl alınır?
  2. Değerleme uzmanı nasıl olunur?
  3. Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?
  4. SPK sınavları ne zaman 2021?
  5. Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı Lisansı ne işe yarar?
  6. SPK gayrimenkul değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?
  7. SPK gayrimenkul değerleme Uzmanlığı ne işe yarar?
  8. SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2020 ne zaman?

Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı belgesi nasıl alınır?

SPK Lisansı alınabilmesi için,
  1. Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 1 Lisansı ve Konut Değerleme Lisansı için en az 2 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması,
  2. Diğer tüm lisans türleri için ise 4 yıllık yükseköğretim düzeyinde eğitim alınmış olması, gerekmektedir.

Değerleme uzmanı nasıl olunur?

Üniversitelerin dört yıllık İnşaat Mühendisliği, Şehir Planlama, Mimarlık, İşletme, İktisat gibi ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir. Lisans eğitiminin ardından Değerleme Uzmanlığı Sınavına girip, Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisansı alma şartı bulunmaktadır.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?

2021 SPL SINAVI Kağıt Ortamında 04-05 Aralık 2021 Tarihinde Yapılacaktır.

SPK sınavları ne zaman 2021?

Kağıt Ortamı Yapılan Sınavlar 2021 yılı içerisinde kâğıt ortamda yapılacak lisanslama sınavlarının ikincisi, 3-4 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek olup sınav başvuruları 17-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi'nden (http://basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.

Gayrimenkul değerleme Uzmanlığı Lisansı ne işe yarar?

Gayrimenkul değerleme uzmanları her türlü gayrimenkulün (bina, konut, arsa, arazi, iş yeri vb.) değerini tespit etme ve raporlama yetkinliğine sahip kişilerdir. Gayrimenkul yatırımı, emlak satışı, konut kredisi ve ipotekli konut işlemleri için değerleme yapma lisansına sahiptirler.

SPK gayrimenkul değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?

SPK SINAVI NE ZAMAN? 2021 yılı içerisinde kağıt ortamda yapılacak SPK lisanslama sınavları, Covid-19 salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

SPK gayrimenkul değerleme Uzmanlığı ne işe yarar?

1. Gayrimenkul değerleme uzmanları her türlü gayrimenkulün (bina, konut, arsa, arazi, iş yeri vb.) değerini tespit etme ve raporlama yetkinliğine sahip kişilerdir. Gayrimenkul yatırımı, emlak satışı, konut kredisi ve ipotekli konut işlemleri için değerleme yapma lisansına sahiptirler.

SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2020 ne zaman?

2020 yılı içerisinde kâğıt ortamda yapılacak lisanslama sınavlarının ilki, Covid-19 (Koronavirüs) salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 11-12 Temmuz 2020 tarihlerinde düzenlenecek olup sınav başvuruları 27 Mayıs-10 Haziran 2020 tarihleri arasında SPL Başvuru Sistemi'nden (basvuru.spl.com.tr) yapılabilecektir.