Ehliyet puanı nasıl yükselir?

İçindekiler:

  1. Ehliyet puanı nasıl yükselir?
  2. Ehliyet iptal sorgulama nereden alınır?
  3. Ehliyetime yazılan cezayı nasıl öderim?
  4. Ehliyet ceza puanı kaç olmalı?
  5. 10 ceza puanı ne zaman silinir?
  6. Iptal edilen ehliyet nasıl geri alınır?
  7. E-Devlet'te trafik cezası nasıl ödenir?
  8. Hız sınırını aşmak kaç ceza puanı?
  9. Alkolden alınan ehliyet geri nasıl alınır?

Ehliyet puanı nasıl yükselir?

Ceza Puanı Yaptırımları Sürücüler 2 ayın sonunda herhangi bir sürücü kursunda aldıkları 40 saatlik eğitimin sonucunda, sürücü kursundan uygunluk belgeleri almaları halinde, ehliyetlerini tekrardan alabilirler.

Ehliyet iptal sorgulama nereden alınır?

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın resmi sitesindeki "Ehliyet İptali Sorgulama" sayfası yoluyla "Ehliyet İptali Sorgulaması" yapabilirsiniz. Ehliyet İptali Sorgulaması için, "Ehliyet İptali Ekranı"ndaki tüm alanları eksiksiz doldurunuz.

Ehliyetime yazılan cezayı nasıl öderim?

Kesilen cezanın ödemesini yapmak için kişisel olarak vergi dairesi, PTT ya da anlaşmalı bankaların şubelerine gidebilirsiniz. Aracın üzerine kayıtlı olduğu kişinin T.C. kimlik numarasını vererek de trafik cezası bedelini ödeyebilirsiniz.

Ehliyet ceza puanı kaç olmalı?

Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar.

10 ceza puanı ne zaman silinir?

Burada belirtilen 1 senelik süre, yıl sonu olarak düşünülmemelidir, 12 aylık süre kastedilmektedir. Örneğin 10 Mart 2020'da 10 ceza puanı alan sürücünün ceza puanı, 1 senenin dolmasının ardından 10 Mart 2021'de sıfırlanmaktadır.

Iptal edilen ehliyet nasıl geri alınır?

Ehliyetine el konan sürücüler, belgeye el koyan trafik birimine ya da en yakın trafik denetleme şube müdürlüğüne, alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler. Bunun için herhangi bir ücret ödemesi gerekmez; cezanın ödendiğine dair belge ve “borcu yoktur” belgesi olmaktadır.

E-Devlet'te trafik cezası nasıl ödenir?

e-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Ödemesi Nasıl Yapılır?
  1. İlk adımda ilgili sayfaya tıklamanız gerekir ve açılan sayfadaki “kimliğimi şimdi doğrula” yazısına basılması yeterli olur. ...
  2. Güvenlik adımlarının tamamlanmasından sonra trafik cezası sorgulamasını yaparak online bir şekilde ödeyebilirsiniz.

Hız sınırını aşmak kaç ceza puanı?

Hız sınırını aşan ve radara yakalan sürücü adaylarına para cezası kesilmektedir. Hız sınırını % 30 aşan sürücülere 10 ceza puanı veriliyor. Para cezası olarak ise 314 TL. tutarında bir rakam belirlenmiştir. Hız sınırı %30 ya da % 50 arası hız sınırı ihlalinde ise sürücüye 15 ceza puanı verilmektedir.

Alkolden alınan ehliyet geri nasıl alınır?

Alkollü araç kullanmaktan dolayı sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan trafik birimine veya en yakın trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.