E-devlet üzerinden lise mezuniyet belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E-devlet üzerinden lise mezuniyet belgesi nasıl alınır?
  2. E Devlet'ten diploma alınabilir mi?
  3. Diploma notu nasıl öğrenebilirim?
  4. Lise diploması e devlete nasıl işlenir?

E-devlet üzerinden lise mezuniyet belgesi nasıl alınır?

e-Devlet sistemine girince önünüze çıkan T.C kimlik ve şifrenizi girerek siteye giriş yapın. Arama çubuğuna "lise mezuniyet belgesi sorgulama" yazın ve tıklayın. Önünüze lise mezuniyet belgesi çıkacaktır. Sağ üstte bulunan "Barkodlu Belge Oluştur" seçeneğine tıklayarak belgenizi oluşturabilirsiniz.

E Devlet'ten diploma alınabilir mi?

E Devlet üzerinden yeni bir hizmet daha verilmeye başladı. Artık e-devlet ile üniversite mezuniyet bilgilerinizi görüntüleyebilir ve barkodlu üniversite mezun belgesi oluşturabilirsiniz. Bunun için e devlet mezun belgesi sorgulama işlemi yapmanız yeterli.

Diploma notu nasıl öğrenebilirim?

Diploma notunuzu E Okul-Öğrenci Girişi ile sisteme girerek öğrenebilirsiniz. e-okul sistemi okulların kapanmasıyla biraz rahatlarken LYS, TEOG ve PYBS sınavı sonrası yine öğrencilerin en çok ziyaret ettiği siteler arasında... e-okul'a öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girmeniz gerekmektedir.

Lise diploması e devlete nasıl işlenir?

Lise Diploması EDevlete Nasıl İşlenir? Lise mezuniyet belgesinin E – Devlette görünmesi için vatandaşların yapması gereken herhangi bir şey yoktur. Liseyi gereklerine uygun olarak tamamlamış olan her öğrencinin diploması okul idaresi tarafından hazırlanıp sisteme tanımlanır.