Dişim acıyor ne yapabilirim?

İçindekiler:

  1. Dişim acıyor ne yapabilirim?
  2. Benim dişim ağrıyor neden?
  3. Kanal tedavisi sonrası dişte ağrı olması normal mi?
  4. Çürük dişim ağrıyor ne yapmalıyım?

Dişim acıyor ne yapabilirim?

Diş aralıkları diş ipiyle temizlenmelidir. Ağrıyı dindirmek için tuzlu suyla ağız gargara yapılmalıdır. Daha sonra çürük/oyuk olan dişin üzerine iki damla karanfil yağı damlattığınızı pamuğu yerleştirebilirsiniz. Diş çürüklerinde ve dolguların düşmesinde zaman kaybetmeden uzman diş hekimine görünmenizde fayda vardır.

Benim dişim ağrıyor neden?

Tek bir sebepten kaynaklanmayan diş ağrıları, genellikle çürük, iki diş arasındaki bulunan besinin meydana getirdiği basınç, dişetinden kaynaklanan ağrılar, dişte görülen çatlaklar, dişin çekilmesiyle açığa çıkan kök yüzeyi, midede meydana gelen tahribat ve hatta sinüzit gibi pek çok sebepten kaynaklanabilir.

Kanal tedavisi sonrası dişte ağrı olması normal mi?

Kanal tedavisinden sonra şiddetli ağrı yaygın olmamakla birlikte, tedavi edilen bölgede biraz ağrı hissetmeniz normaldir. American Association of Endodontists, iyileşme süresince diş çevresindeki bölgenin ağrılı ve hassas olmasının mümkün olduğunu açıklamaktadır.

Çürük dişim ağrıyor ne yapmalıyım?

Tuzlu suyla çalkalamak, çürüğün içindeki yiyecek artıklarını temizler ve iltihabı hafifletir. Ağzınızı sıcak veya soğuk suyla çalkalamayın. Aşırı sıcak ve soğuk çürük ağrısını daha da kötü bir hale getirebilir. Karanfil yağı, diş çürüğü ağrısı için başka bir geçici etkili ağrı kesici yöntemdir.