Kastamonu denize girilir mi?

İçindekiler:

  1. Kastamonu denize girilir mi?
  2. Kastamonu sahili var mı?
  3. Cide deniz var mı?
  4. Kastamonu'da denize girmek yasak mı?
  5. Kastamonu Bozkurt Neyi Meşhur?
  6. Cide sahili kaç km?
  7. Türkiye haritasında Kastamonu ili hangi ana yöndedir?
  8. Kastamonu'ya Türkler nereden geldi?
  9. Kastamonu ilinde yer alan doğal güzellikler nelerdir?
  10. Kastamonu Cide denizi nasıl?
  11. Sinop nerede denize girilir?

Kastamonu denize girilir mi?

Kastamonu deniz turizmi açısından da zengin bir il dir. Bu gaye ile kullanılabilecek bir çok plaj bulunmaktadır. ... Plajı Ayrıca İnebolu, Abana, Doğanyurt, Cide, Çatalzeytin İlçelerinin sahillerinde yat turizmi için uygun koylar bulunmaktadır.

Kastamonu sahili var mı?

Kastamonu Karadeniz'e 170 km'lik bir sahil şeridi bulunan ve bu noktada ülkemizin Karadeniz'e en geniş sahili olan ilidir. Bu sahil şeridi üzerinde Kastamonu'nun, Cide,Doğanyurt, İnebolu, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin olmak üzere 6 ilçesi bulunmaktadır.

Cide deniz var mı?

Cide'nin denizi tipik Karadeniz'dir. Bazen çarşaf gibi olduğu günler olsa da genelde dalgalıdır. Zaten buraya gelenler buna alışmış, dalgalı olunca daha eğlenceli oluyor diyorlar. Merkezdeki halk plajı ve denizi kum, diğer yerler çakıl.

Kastamonu'da denize girmek yasak mı?

Çatalzeytin İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ise oluşan salgın riskinin önüne geçilmesi kapsamında denize girilmesinin yasaklandığını bildirdi. Yapılan açıklamada; Kastamonu ilinin Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu ve ilçelerinde denize girmenin yasaklandığı ifade edildi.

Kastamonu Bozkurt Neyi Meşhur?

Bozkurt ilçe merkezine bağlı Yakaören Köyü deniz turizmi açısından büyük öneme sahiptir. Bu köyde sahil yolu üzerinde Cenevizlilerden kalma denizden geçen gemileri gözetlemek için yapılan bir kale bulunmaktadır. Ceneviz Kalesi olarak anılan bu kale tek burçlu küçük bir kaledir. Günümüzde bu kale harabe haldedir.

Cide sahili kaç km?

Karadeniz'de en uzun sahili Cide'de, 11 kilometre. Gideros, Aydos, Denizkonak, Uğurlu, Çayyaka, Akbayır ve İlyasbey sahillerinde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Dağ turizmiyle de doğa tutkunlarını kendisine çeken Cide, İlgarini, Kılıkçılı ve Okçular Mağarası ile mağaracıların buluşma noktası.

Türkiye haritasında Kastamonu ili hangi ana yöndedir?

Kastamonu ili Türkiye'nin kuzey kıyısında yer alır. Karadeniz Bölgesi'nin batısındadır. Şehir merkezi sahil kesiminde değil, iç kısımda yer alır. Doğusunda Sinop'a, güney doğusunda Çorum'a, güneyinde Çankırı'ya, batısında ise Bartın ve Karabük'e komşudur.

Kastamonu'ya Türkler nereden geldi?

Prehistorik çağlardan sonra havalinin (Paflagonya'nın) bilinen Sümerlerin en eski bir kolu olan Gaslar (Gaşka Türkleri)'dır. ... Kastamonu'nun ilk defa Türklerin eline geçmesi Danişmentliler zamanında Ahmet Gazinin Oğlu Gümüş tekin devrinde “1105 yılında” gerçekleşmiştir.

Kastamonu ilinde yer alan doğal güzellikler nelerdir?

Kastamonu'nun Doğal Güzellikleri
  1. 1. Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Kayak Merkezi. ...
  2. Küre Dağları Milli Parkı ...
  3. 3. Valla Kanyonu. ...
  4. Horma Kanyonu. ...
  5. 5. Loç Vadisi. ...
  6. 6. Ilgarini Mağarası ...
  7. 7. Ilıca Şelalesi. ...
  8. 8. Çatak Kanyonu.

Kastamonu Cide denizi nasıl?

Kastamonu'nun Cide ilçesinde yer alan Cide Halk Plajı, Karadeniz'in denizinden ötürü biraz dalgalı bir yapıya sahiptir. Plajın sarı kum ile kaplı olması ve temizliği, plajın olumlu özelliklerinden biridir. Çam ormanlarının denize sıfır olması, Karadeniz'e ait manzarayı gözler önüne sermektedir.

Sinop nerede denize girilir?

Sinop Plajları
  • Karakum Plajı Karakum Plajı ...
  • Sinop DSİ Plajı Sinop DSİ Plajı ...
  • Sarıkum Plajı Sarıkum Plajı ...
  • Marina Beach. Marina Beach. ...
  • Akliman Plajı Akliman Koyu. ...
  • Ayancık Çamurca Plajı Ayancık Çamurca Plajı ...
  • Türkeli Plajı Türkeli Plajı ...
  • Büyük Gerze Plajı Büyük Gerze Plajı
Daha fazla öğe...