Gelen tebligatlara nereden bakılır?

İçindekiler:

  1. Gelen tebligatlara nereden bakılır?
  2. Kapalı tebligat ne demek?
  3. Elektronik tebligat talep bildirimi nedir?
  4. Kapalı tebligat ne zaman gelir?
  5. PTT tebligat haber kağıdı bırakıldı ne demek?
  6. Adli tebligat kaç günde gelir?

Gelen tebligatlara nereden bakılır?

e-Devlet Kapısı
  1. Gelir İdaresi Başkanlığı
  2. E-Tebligat Görüntüleme.

Kapalı tebligat ne demek?

Kapalı tebligatta tebliğ yapılacak kişi ya da kuruma duruşma günü ve saati, keşif günü ve saati, ihtar, şerh, karar, bilirkişi raporu veya iddianame gibi evrakların tebliği yapılmaktadır. Bu tebligat türü cepli tebligat olarak da bilinmektedir.

Elektronik tebligat talep bildirimi nedir?

Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğurmaktadır.

Kapalı tebligat ne zaman gelir?

3. Tebligat kaç günde alıcısına ulaşır? PTT işyerlerinde ek hizmet talep edilmeden kabul edilen tebliğ evrakının muhatabına tebliğ edilmesi aynı il dağıtım sahası içerisinde ise en geç 5 iş günü, farklı il dağıtım alanında ise en geç 7 iş günü içerisinde yerine getirilir.

PTT tebligat haber kağıdı bırakıldı ne demek?

8. Adıma tebligat olduğunu gösteren bir haber kağıdının kapıma yapıştırılması ne anlama gelir? Adresinizin kapalı olması nedeniyle adınıza çıkarılan tebligatın kime teslim edildiğini ve tebliğ tarihinin gösterdiği bilgilendirmedir.

Adli tebligat kaç günde gelir?

Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, dava dilekçesinin ve tebligatın tebliğ edilme makul süresi 37 gün olarak belirlenmiştir. Bu sürenin kısalması veya tebliğ edilmemesi durumuna göre kısa ve daha uzaması mümkündür.