Excel'de artı eksi işareti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Excel'de artı eksi işareti nasıl yapılır?
  2. Excelde yüzde hesaplama nasıl yapılır?
  3. Microsoft Excel noktalı virgül ne işe yarar?
  4. Formül çubuğu nerede bulunur?
  5. Durum çubuğu ne işe yarar?

Excel'de artı eksi işareti nasıl yapılır?

Negatif sayı stilinde biçimlendirmek istediğiniz hücreyi veya hücre aralığını seçin. +1 tuşlarına basın. Kategori kutusunda sayı veya para birimi 'ne tıklayın. Negatif sayılar'ın altında, negatif sayılar için bir seçenek belirtin.

Excelde yüzde hesaplama nasıl yapılır?

Yüzde işareti koymak için excel ne yapmalıyız yüzde işaretinin gözükeceği hücreye gelip sağ tıklıyoruz açılan pencereden Hücre Biçimlendir Sayı bölümünde bulunan Yüzde Oranı seçiyoruz tamamı seçtikten sonra hücre içinde yüzde işareti çıkar yalnız hücre içeriği 100 ile çarpılır bu da oranınızın yanlış gözükmesine sebep ...

Microsoft Excel noktalı virgül ne işe yarar?

; (noktalı virgül): Hücrelerin değerlerini ve parametreleri birbirinden ayırmaya yarar. Örneğin bir formül içerisinde A1;A3 dediğimizde sadece iki hücreyi kastetmiş oluruz. : (iki nokta üst üste): Bu işaret ile hücre aralığı vermiş oluruz.

Formül çubuğu nerede bulunur?

Formül çubuğu , Excel'de sekmelerin hemen altında yer almaktadır ve Excel sayfanızın ilk satırının üstünde bulunan çubuktur. Aşağıdaki resimde de görüldüğü üzere siyah renk ile işaretlenmiş alana formül çubuğu denir. Excel de formül çubuğu 3 bölümden oluşur. Ad Kutusu, Düğmeler ve Formül Alanı./span>

Durum çubuğu ne işe yarar?

Word Durum Çubuğu ve Durum Çubuğu Nerede? Durum çubuğu (status bar), bazı programlarda kullanılan arayüzünün bir parçası olarak yer alan, programın gerçekleştirdiği işlevler ve mevcut durumu hakkında kısa bilgilendirme iletilerinin belirdiği çubuktur.