Salda Gölü Maldivler kısmı nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Salda Gölü Maldivler kısmı nasıl gidilir?
  2. Salda Gölü'nde neler yapılır?
  3. Salda da suya girilir mi?
  4. Türkiye'nin maldivleri diye anılan ve Mars yüzeyinde bulunan toprak yapısı ile benzer özellikleri taşıyan Burdur ilimizdeki gölün adı nedir?
  5. Salda Gölü giriş serbest mi?
  6. Salda Gölü'ne ne zaman gidilir?
  7. Salda Gölü Mars ne alaka?

Salda Gölü Maldivler kısmı nasıl gidilir?

Otobüste muavine Salda Gölü'nde ineceğim derseniz sizi Yeşilova Halk Plajı'nda indiriyor ama burası beyaz kumların yer aldığı Maldivler kısmı değil. Orada inmeyip 10 dk daha ilerideki Salda Köyü ayrımında ineceksiniz. (Caminin bulunduğu yol ayrımında.) İndikten sonra yürüyerek göl kenarına ulaşabilirsiniz.

Salda Gölü'nde neler yapılır?

Salda Gölü'nde Gezilecek Yerler
  • Efsane Gün Batımı İzleme Yerimiz.
  • Beyaz Adalar.
  • Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkı
  • Yeşilova Belediyesi Halk Plajı ve Kampı
  • Doğanbaba Halk Plajı
  • Salda Kayak Merkezi.
  • Doğanbaba Halk Plajı

Salda da suya girilir mi?

Beyaz kumu ve turkuaz mavisi rengiyle 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü, son yılların en cazip mekanları arasında yer alıyor. ... Koruma alanında bulunan bu bölgede göle giremeyen ziyaretçiler, belirlenen alanlarda yürüyüş yaptı. Salda Gölü'nde halk plajında ise suya girilmesine izin veriliyor.

Türkiye'nin maldivleri diye anılan ve Mars yüzeyinde bulunan toprak yapısı ile benzer özellikleri taşıyan Burdur ilimizdeki gölün adı nedir?

Bembeyaz kumsalları, berraklığı ve turkuaz rengi suyuyla Maldivlere benzetilen Burdur'daki Salda Gölü'nün, dünyada mars gezegeninin jeolojik yapısına benzerlik gösteren iki noktadan biri. Türkiye'nin en derin, dünyanın 3. derin gölüdür.

Salda Gölü giriş serbest mi?

Öncelikle hemen söyleyelim; Salda Gölü ziyarete açık ve gölde halen yüzülebiliyor. Yalnız Salda Gölünde bu kuralın geçerli olmadığı bir alan var ki orası da: 'Beyaz Adalar Plajı'…

Salda Gölü'ne ne zaman gidilir?

Bembeyaz kumsalı ile görenleri kendisine hayran bırakan Salda Gölü'ne ilk kez gelecekseniz en sakin dönem olan bahar aylarını tercih etmenizi öneririz.

Salda Gölü Mars ne alaka?

Öyle eşsiz ki, 'de başarıyla Mars yüzeyine iniş yapan 5. araç olan Perseverance üzerinde çalışan NASA'dan uzmanlar bile bu göle gelerek incelemelerde bulundular; çünkü Salda Gölü, Perseverance'ın indiği Mars havzası olan Jezero Krateri'ne mineralojik ve jeolojik olarak büyük benzerlikler taşıyor.