Plastik boya metalden nasıl çıkarılır?

İçindekiler:

  1. Plastik boya metalden nasıl çıkarılır?
  2. Kurumuş boya nasıl çıkar?
  3. Sedef boya duvardan nasıl çıkarılır?
  4. Saça sürülen boya nasıl çıkar?
  5. Demir üzerinden boya nasıl çıkar?
  6. Plastik parçadan boya nasıl çıkar?
  7. Ahşap yüzeyden boya nasıl çıkar?
  8. Plastik boyayı ne temizler?
  9. Aseton boyaya zarar verir mi?
  10. Parkeden kurumuş boya lekesi nasıl çıkar?
  11. Zemine damlayan boya nasıl çıkar?

Plastik boya metalden nasıl çıkarılır?

Kaynayan suyu alüminyum tabak içinde bulunan boyalı metalin üzerine dökün. Sonra da metalin sıcak suyun içinde bırakın. Metalin üzerindeki boyalar kabarmaya başlayınca kadar sıcak suyun içinde tutun. Eğer su soğumaya başladı ve boyalar halen kabarmadıysa aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.

Kurumuş boya nasıl çıkar?

Bir kova sıcak suya bir miktar deterjan veya sabun ekleyin. Köpük oluşana kadar suyu karıştırın. Yumuşak bezi sabunlu suya batırarak nemlendirin ve boyalı alanları silin. Boyanın hafifçe kurumuş kısımlarının çıkması için biraz ovmak gerekebilir.

Sedef boya duvardan nasıl çıkarılır?

Ayrıca kokusuz veya parfümlü bir boya sökücü tercih edin. Boya sökücü ile plastik boya duvardan nasıl sökülür basitçe anlatmak gerekirse: Boya sökücüyü duvara sürüp, yarım saat kadar boyanın içine işlemesini bekleyin. Ardından metal bir spatula ile boyayı sıyırın. Boya tamamen çıkmadıysa işlemi tekrarlayın.

Saça sürülen boya nasıl çıkar?

Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.

Demir üzerinden boya nasıl çıkar?

Metal, demir benzeri bir yüzeyden boya sökmek için; sprey veya krem boya sökücüleri kullanabilirsiniz. Boya sökücüyü yüzeye sürdükten sonra yaklaşık yarım saat bekleyin. Boya yumuşayınca metal bir spatula kazıyın. Boya metalden tamamen çıkmadıysa işlemi tekrarlayın.

Plastik parçadan boya nasıl çıkar?

Plastikten Sprey Boya Nasıl Çıkar?
  1. Spatula: Spatula veya bir macun bıçağı ile plastikten sprey boyayı çıkarmanız mümkün. ...
  2. Bitkisel Yağlar: Boyanın plastik bir yüzeyde gevşetilmesi için bitkisel yağ kullanılabilirsiniz. ...
  3. Aseton: Boyaya yeterli miktarda aseton yerleştirin ve bir bez ile ovalayın.

Ahşap yüzeyden boya nasıl çıkar?

Yağ bazlı boya ve inatçı lekeler için kimyasal boya sökücü veya aseton kullanın. Boya sökücüleri leke üzerine püskürtün 5-10 dakika bekledikten sonra fırçalayın. Boyayı ahşap yüzeyden çıkarmak için bir diş fırçası veya tel fırça kullanın.

Plastik boyayı ne temizler?

Özellikle plastik boya, kuruduktan sonra çıkartılması neredeyse imkansız olan bir boya çeşididir. Kurumuş bir plastik boya lekesi için temizlik firmalarından yardım alınabilir. Boya lekesi kurumadıysa üzerine pudra dökülüp, alkole veya tinere batırılmış bir bez ile temizlenebilir.

Aseton boyaya zarar verir mi?

Herhangi bir mağazadan satın alacağınız asetonda aynı işi görür. Uygulama işlemi aynı şekildedir. Fakat aseton daha güçlü kimyasal maddeler içerir. Bu nedenle aracın boyasına zarar verme ihtimali olduğunu unutmayın.

Parkeden kurumuş boya lekesi nasıl çıkar?

Parke boya lekesi kurumuş ise bir miktar tiner dökerek temizleyebilirsin. Plastik bazlı parke boya lekesini silmek için boya henüz taze iken kolayca silebilirsin. Boya kuruduğunda amonyak ve ardından, pudra dökmeli; en sonunda ıslak bir bez ile silmelisin.

Zemine damlayan boya nasıl çıkar?

Eğer leke kurumuş ise boya lekesinin üzerine amonyak dökülür ve 10-15 dakika kurumuş boyanın yumuşaması beklenir. Sonrasında üzerine alkol veya eter dökülmüş bir bez yardımı ile silinebilir.