Ticari ve diğer lisanslar ne demek?

İçindekiler:

  1. Ticari ve diğer lisanslar ne demek?
  2. Creative Commons Atıf Lisansı yeniden kullanılabilir ne demek?
  3. Atıf GayriTicari ne demek?
  4. Standart lisans nedir?
  5. Public Domain neyi ifade eder?
  6. Hizmet malı nedir?
  7. Hizmet ürünleri nelerdir?
  8. Bankacılık hizmet ürünleri nelerdir?
  9. Hizmetlerin Stoklanamaması Saklanamaması iade edilememesi hangi özelliği ile ilgilidir?
  10. Çekirdek hizmet ne demek?

Ticari ve diğer lisanslar ne demek?

Örneğin, bir görselin lisansı, değiştirilemeyeceğini veya ticari amaçlarla kullanılamayacağını belirtebilir. Ticari veya diğer lisanslar: Ücretsiz sitelerde veya ödeme gerektiren ticari sitelerde yer alabilen bu görsellerin, Creative Commons lisansı olmayan lisansları vardır.

Creative Commons Atıf Lisansı yeniden kullanılabilir ne demek?

Creative Commons lisansıyla lisanslanmış bir materyal, kopyalandığı yerde bulunan aynı lisans ile kullanılmaya ve çalışmaya devam edilebilir. Bir eserin birden fazla ortak oluşturan kişi bulunduğu takdirde, bu korunan eserlere lisans veren bir kullanıcı seçilebilir.

Atıf GayriTicari ne demek?

Atıf-GayriTicari-Türetilemez Eseriniz size alıntı vererek indirilebilir ya da paylaşılabilir ancak değiştirilemez ve ticari amaçla kullanılamaz.

Standart lisans nedir?

Standart lisans, yayınlanan her videonun telif hakkını belirtir. YouTube kendi itibarını ve her bir yazar videosunun itibarını açıkça izler. Bir klibin korsan kullanımı cezalandırılabilir - grevden kanal engellemeye.

Public Domain neyi ifade eder?

Kamu malı (İngilizce: Public Domain) münhasır fikri mülkiyet haklarının geçerli olmadığı tüm yaratıcı çalışmalardan oluşur.

Hizmet malı nedir?

Hizmet malları bir kamu hizmetinin görülmesinde doğrudan kullanılan mallardır. Hizmet malları bu niteliklerini bir tahsis işlemi ile kazanırlar; tahsisin kaldırılması ise, malı tekrar özel mülkiyete konu olabilecek hale getirir.

Hizmet ürünleri nelerdir?

Ekmek, şeker, kalem, elbise, otomobil, buzdolabı vs. birer maldır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerçekleştirilen işlere hizmet denir. Temizlik, ulaşım, bankacılık, işçilik, berberlik, doktorluk, eğitim vs. birer hizmettir. Hizmetleri iki alt gruba ayırmak mümkündür.

Bankacılık hizmet ürünleri nelerdir?

Bireysel Bankacılık Ürünleri Nelerdir?

  • Havale, EFT, Swift ve Virman gibi para transferleri.
  • Banka hesabı ve banka kartı
  • Kredi Kartı
  • Vadeli mevduat hesapları
  • Altın veya döviz gibi yatırım hesapları
  • Nakit fonlar.
  • Kredili hesaplar.
  • Kredi seçenekleri.

Hizmetlerin Stoklanamaması Saklanamaması iade edilememesi hangi özelliği ile ilgilidir?

2- Hizmetlerin temel özellikleri nelerdir? ... Dayanıksızlık: Hizmetlerin stoklanamaması, saklanamaması, iade edilememesi ve yeniden satılamaması anlamına gelir. Sahiplik: Sahipliğin olmaması mallar ile hizmetler arasındaki ana farklardan biridir.

Çekirdek hizmet ne demek?

Çekirdek hizmet “tüketicinin gerçekten aradığı şey ne” ve “hizmet hangi gereksinimi tatmin ediyor” sorularının cevabında saklıdır. Bir başka deyişle çekirdek hizmet alıcıya sunulan yarardır.