2 yaşındaki bebek neden tırnak yer?

İçindekiler:

  1. 2 yaşındaki bebek neden tırnak yer?
  2. 5 yas cocugu neden tırnak yer?
  3. Çocuklar neden parmak derilerini yer?
  4. Yetişkin bir insan neden tırnak yer?

2 yaşındaki bebek neden tırnak yer?

Tırnak yeme davranışı genellikle 3 yaşından itibaren ortaya çıkan uyum ve davranış bozukluğu olarak kabul edilmektedir. Tırnak yeme alışkanlığı sinirlenmeye, heyecana bağlı olabilirken, obsesif-kompulsif bozukluk sebebiyle de oluşabilmektedir. Bu durumla her ebeveyn karşılaşabilir.

5 yas cocugu neden tırnak yer?

Kız çocuklarında erkeklere oranla daha sık görülen tırnak yeme, ergenlik döneminde artış gösterebiliyor. Her iki ergenden birinin tırnaklarını yediği görülüyor. Uzmanlara göre fiziksel ceza uygulayan ebeveynlerin çocuklarında sıklıkla görülen tırnak yeme, stresle başa çıkma yöntemi olarak gelişiyor.

Çocuklar neden parmak derilerini yer?

Çocuğun hayatında onu psikolojik olarak etkileyen olaylar örneğin; anne babanın boşanması, annenin iş hayatına atılması, ilgi ve sevgi eksikliği, sevdiği bir kişinin hastalanması ya da kaybı, yeni bir kardeşin dünyaya gelmesi, kardeş kıskançlığı, arkadaş ortamındaki sıkıntılar gibi stres yaratan faktörler tırnak yemeği ...

Yetişkin bir insan neden tırnak yer?

Tırnak yeme hastalığı hem çocuklarda hem de yetişkinlerde yaygın olarak görülen bir alışkanlıktır. Tırnak yemenin başlıca nedenlerinin başında psikolojik sorunlar, stres, yalnızlık duygusu, kaygı, korku, hayal kırıklığı, sıkıntı ve dikkat eksikliği gelir.