101 nasil oynanir kolay?

İçindekiler:

  1. 101 nasil oynanir kolay?
  2. 101 Istakada kaç taş olur?
  3. Eşli 101 de açamayan kaç yer?
  4. Okeyde çift bitince ne olur?
  5. Normal okeyde kaç taş dağıtılır?

101 nasil oynanir kolay?

Oyuna Başlarken Oyun saat yönünün tersine doğru oynanır. Oyuna taş dağıtan kişinin sağ tarafındaki elinde 22 taş bulunan kişi başlar ve bu oyuncu taş çekmeden bir taş atar. Sonra onun sağındaki oynar. Her sırası gelen oyuncu ya desteden bir taş çeker ya da bir önceki oyuncunun attığı son taşı alır.

101 Istakada kaç taş olur?

101 Okey oyunu 106 taş 4 ıstaka 1 zar ve 4 kişi ile oynanan popüler bir Türk masa oyunudur. Taşlar her biri ikişer adet olmak üzere 1 den 13 kadar sıralı ve 4 farklı renktedir. Her bir sayıdan toplamda 8 adet taş bulunur. Ayrıca oyunda 2 adet özel taş bulunur.

Eşli 101 de açamayan kaç yer?

Eli Çift Açmak Çift açan oyuncu, diğer oyuncuların perlerine taş işleyebilir ama kendisi per açamaz. Tur sonunda çifte giden oyuncunun elinde taş kalmış ise bu kalan taşların 2 katı puan yazılır.

Okeyde çift bitince ne olur?

Elindeki 15. taşı, yere açılmış taşın üstüne koyarak oyunu bitirir. Elini bitirmek icin "bitti" butonuna tıklayan oyuncu oyunu bitirir. Elinizdeki taşlarla normal biterseniz, diğerlerinden -2 puan düşülür. Çifte giderek veya okey ile biterseniz, diğerlerinden -4 puan düşülür.

Normal okeyde kaç taş dağıtılır?

Okey oyunu standart olarak dört adet oyuncuyla oynanır. Okeyde oyuncunun taşları dizmesi için ıstaka ismi verilen tabla bulunur. Kırmızı, siyah, mavi ve sarı renklerinde 1'den 13'e kadar numaralı ikişer setten oluşan toplam 106 tane taş bulunur. Taşların içinde iki adet sahte okey taşı da vardır.