Hangi kısaltmalarda nokta kullanılmaz?

İçindekiler:

  1. Hangi kısaltmalarda nokta kullanılmaz?
  2. Vb nasıl yazılır?
  3. TBMM kısaltmasına gelen ek nasıl yazılır?
  4. TBMM Ek nasıl yazılır?
  5. Vb nasıl kısaltılır?
  6. Benzeri kısaltması nasıl yazılır?
  7. Kuzeybatı kısaltması nasıl yazılır?
  8. MÖ arada nokta var mı?
  9. TBMM ek nasıl yazılır?
  10. Özel isimlerin sonuna gelen hangi ekler ayrılmaz?

Hangi kısaltmalarda nokta kullanılmaz?

Gelenekleşmiş olan T.C. (Türkiye Cumhuriyeti) ve T. (Türkçe) gibi kısaltmalarının dışında büyük harflerle yapılan kısaltmalarda nokta kullanılmaz. K.K.K., M.Ö. , M.S., P.K., T.C. ” Özel isim veya unvan olan bir kelime birkaç harfle kısaltılıyorsa yalnız ilk harf büyük yazılır.

Vb nasıl yazılır?

Basılı eserlerde de “vs.” kısaltmasına daha çok rastlanmaktadır. Dolayısıyla “vb.” kısaltmasıyla “vs.” kısaltması aynı anlama gelmektedir. “Ve benzeri, ve başkaları” yerine ya da “vesaire” yerine ikisini de kullanmak mümkündür.

TBMM kısaltmasına gelen ek nasıl yazılır?

1- Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı TBMM'de coşkuyla kutlandı. TBMM kısaltmasında, Meclis kelimesinin değil M' harfinin okunuşu esas alınır. 2- ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan tsunamide 13 kişi yaşamını yitirdi. ABD kısaltmasında da D harfinin okunuşuna göre ''nin'' eki getirilir.

TBMM Ek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle TBMM'ne şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı TBMM'ye şeklinde olmalıdır.

Vb nasıl kısaltılır?

vb.” kısaltması, “ve benzeri, ve bunun gibi, ve başkaları” anlamlarını taşır.

Benzeri kısaltması nasıl yazılır?

Türkçede et cetera veya, etc. yerine vs., vb., vd. kullanılır, ki sözcük olarak karşılıkları, vs: "vesaire", vb: "ve benzeri", vd: "ve diğerleri" dir. İngilizcede vs. veya vb. kısaltmaları yerine et cetera sözünün kısaltması olan etc. kullanılır ve her zaman önünde bir virgül, sonunda bir nokta bulunmalıdır.

Kuzeybatı kısaltması nasıl yazılır?

Kısaltma; bir kelimenin, bir terimin veya özel adın, içerdiği harflerden biri veya birkaçı ile daha kısa olarak ifade edilmesi ve simgeleştirilmesidir. (Türk Dil Kurumu), ABD (Amerika Birleşik Devletleri); B (batı), D (doğu), G (güney), K (kuzey); GB (güneybatı), GD (güneydoğu), KB (kuzeybatı), KD (kuzeydoğu) vb.

MÖ arada nokta var mı?

Cevap: M.S. bu şekilde yazılır. Yani araya nokta konulur.

TBMM ek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle TBMM'ne şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı TBMM'ye şeklinde olmalıdır.

Özel isimlerin sonuna gelen hangi ekler ayrılmaz?

UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ...