Aylık sigorta bildirgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Aylık sigorta bildirgesi nedir?
  2. SSK prim bildirgesi ne zaman verilir?
  3. Yeni e-bildirge nasıl yapılır?
  4. SGK bildirimi nasıl yapılır?
  5. Sgk kullanıcı adı ve şifre nasıl alınır?
  6. Apartman kapıcı SGK bildirgesi nasıl verilir 2020?

Aylık sigorta bildirgesi nedir?

Aylık Prim ve Hizmet Belgesi'nin kısaltması olan APHB, Sosyal Güvenlik Kurumu SGK'nın, işverenin çalıştırdığı personelin sigortalılık durumu ve sigorta kapsamını belirleyen ve çalışanların iş ve günlük yaşamında yaşayabileceği sorunların, sigorta kapsamında karşılanması noktasında bir denetim sağlanmasını amaçlayan ...

SSK prim bildirgesi ne zaman verilir?

Ayın 15'i ile müteakip ayın 14'ü arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan sigortalılar için en geç belgenin ilişkin olduğu ayı izleyen ayın 23'ünde, saat 23.59'a dek e-Sigorta aracılığıyla SGK'ya göndermesi zorunludur.

Yeni e-bildirge nasıl yapılır?

e-Bildirge uygulamasına erişim için http://www.sgk.gov.tr adresinden E-SGK bağlantısına tıklanır: E-SGK bağlantısından karışımıza gelen sayfada e-Bildirge sayfasına gitmek için İşveren bölümünde E-Bildirge bağlantısına tıklanır: E-Bildirge sayfasında e-Bildirge uygulama bağlantısı ve duyurular yer almaktadır.

SGK bildirimi nasıl yapılır?

Beyannamenin “SGK Bildirimleri” bölümü ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi (170) veya isverensistemi@sgk.gov.tr adresinden gerekli hizmetler verilmektedir.

Sgk kullanıcı adı ve şifre nasıl alınır?

– www.sgk.gov.tr adresine giriş yapın. – E SGK işveren modülündeki “E-SGK Uygulamaları ve E-SGK ŞİFRE” kutusuna tıklayın. -Sonra sağdaki UYGULAMA GİRİŞ ekranını tıkladıktan sonra açılan ekranda T.C. Kimlik numaranız ve E-devlet şifrenizi yazın.

Apartman kapıcı SGK bildirgesi nasıl verilir 2020?

Apartman yönetimlerinden Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerini e-Beyanname veya İnternet Vergi Dairesi uygulaması (intvrg.gib.gov.tr) üzerinden kendileri göndermek isteyenlerin bağlı oldukları vergi dairesine başvurarak e-Beyanname gönderme yetkisini haiz şifre almaları gerekmektedir.