Türkiye'nin toprak tipleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin toprak tipleri nelerdir?
  2. Marmara Bölgesinde Hangi toprak çeşitleri yaygındır?
  3. Alüvyal topraklar hangi alanlarda görülür?
  4. Akdeniz'de hangi toprak tipi?
  5. Kahverengi orman toprakları hangi ülkelerde görülür?
  6. Alüvyal topraklarda tarım yapılması doğru mu?
  7. Çiçek için uygun toprak nasıl olmalı?

Türkiye'nin toprak tipleri nelerdir?

Türkiye'de de 3 çeşit toprak türü görülmektedir. Bu Toprak bölgelere göre farklılık gösterip dağılımları da farklı bölgelerde olmaktadır. Ülkemizde bulunan toprak çeşitleri; Zonal toprak, Azonal toprak ve İntrazonal topraklardır.

Marmara Bölgesinde Hangi toprak çeşitleri yaygındır?

Marmara Bölgesinin yaygın toprak tipleri; kireçsiz kahverengi orman toprakları, kireçsiz kahverengi topraklar ve kahverengi orman topraklarıdır. Bölgede kireçsiz kahverengi orman toprakları çeşitli anakayalar üzerinde gelişme göstermektedir.

Alüvyal topraklar hangi alanlarda görülür?

Ülkemizde pek çok yerde alüvyal topraklar görülmektedir. Özellikle alüvyal topraklar iç kesimlerde görülür. Erzurum, Erzincan, Muş, Erbaa, Niksar ve Konya ovaları alüvyal toprakların geniş olarak kapladıkları alanlardır.

Akdeniz'de hangi toprak tipi?

Kırmızı Akdeniz Toprakları: ABC horizonlu topraklardır. Akdeniz iklim bölgesindeki kireç kayaları üzerinde 600 mm ve daha fazla yağış altında oluşmuş koyu kırmızı renkli topraklardır. Bazı hallerde kalkersiz ana madde üzerinde de oluşabilirler. Bu tip topraklann il hudutları içindeki büyüklüğü 27.213 ha.dır.

Kahverengi orman toprakları hangi ülkelerde görülür?

Orman altında oluştuğu için organik madde (humus) açısından zengindir, genellikle rengi koyudur. Kahverengi orman toprakları; Karadeniz dağlarında, Marmara'da Yıldız dağlarında, İçbatı Anadolu bölümünde, Güneydoğu toros dağlarında görülür.

Alüvyal topraklarda tarım yapılması doğru mu?

Eski alüvyal topraklarda yer yer zayıf bir B katı oluşmuştur. Alüvyal topraklar ziraat yapmaya çok elverişli, özellikle sulamalı ziraatın yaygın olarak yapıldığı topraklardır.

Çiçek için uygun toprak nasıl olmalı?

Bahçeden alınan toprağı kullanmayınız. Bahçe topraklarında yabani ot tohumları, zararlı yumurta ve larva olma ihtimali çok yüksek olmaktadır. Saksı topraklarında % 50 torf, % 30 kompost veya organik malzeme karışımı, %10 temiz kum, %10 luk bir perlit,vermiküt karışımı ideal olacaktır.