Şirket bilgisayarı nedir?

İçindekiler:

  1. Şirket bilgisayarı nedir?
  2. Kurumsal bilgisayar sistemi ne demek?
  3. Kurumsal ağ nedir?
  4. Ağ mimarisi nedir?

Şirket bilgisayarı nedir?

İş bilgisayarı modelleri çalışılan alana özel olarak tasarlanmış ve donatılmış bilgisayar modelleridir. Grafik, harita, kurgu ya da montaj gibi yüksek hız ve kapasite gerektiren iş kolları için özel olarak tasarlanmış bu bilgisayarlar özellikle ofis, firma ya da iş merkezlerinde tercih edilmektedir.

Kurumsal bilgisayar sistemi ne demek?

KURUMSAL BİLGİSAYARLAR Ofiste çalışanların güvenle yedeklemeler yapabildiği, bir iş istasyonu üzerinde farklı kullanıcılar oluşturarak sistemlere giriş yapabildikleri, çalışırken ısınma ve takılma problemlerinin yaşanmadığı, işlerinizi hızlıca halledebileceğiniz ürün gruplarıdır.

Kurumsal ağ nedir?

Bir kurumsal ağ, bilgisayarları ve ilgili cihazları departmanlar ve çalışma grubu ağları arasında bağlamaya yardımcı olan, içgörü ve veri erişilebilirliğini kolaylaştıran bir şirketin iletişim omurgasıdır.

Ağ mimarisi nedir?

Sistem ağ mimarisi (İngilizce: Systems Network Architecture, SNA) IBM'in 1974'de oluşturulan tescilli ağ mimarisidir. Bilgisayarları ve kaynaklarını birbirine bağlayan tam bir protokol yığınıdır. SNA formatları ve protokolleri tanımlar, kendi başına bir yazılım parçası değildir.