Nazım imar planını kim yapar?

İçindekiler:

  1. Nazım imar planını kim yapar?
  2. Mevzi imar planı ne demek?
  3. Nazım imar planını hangi kurum yapar?
  4. Uygulama imar planını kim hazırlar?
  5. Imar planı değişikliğini kim yapar?

Nazım imar planını kim yapar?

Nazım imar planını kim yapar sorusunun cevabı şu şekilde; Nazım imar planı ilgili belediye tarafından düzenlenir ve belediye meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer. Belde Belediyelerinin nazım imar planı yapma yetkisi bulunmamaktadır.

Mevzi imar planı ne demek?

Mevcut planların nüfus gibi nedenlerle yetersiz kalması ya da yeni yerleşim alanlarının imara açılması gerekliliğinin oluşması halinde, yürürlükte bulunan planların sınırın dışında kalan, hali hazırdaki planlar ile bütünleşmeyen, sosyal ve teknik altyapıları plan sınırları dahilinde karşılayan planlara mevzii imar ...

Nazım imar planını hangi kurum yapar?

Peki "İmar planı yapma yetkisi hangi kurumlara ait?" diyorsanız hemen yanıtlayalım. İmar planı yapma yetkisi olan kurumlar; belediyeler, valilikler, büyükşehir belediyeleri, bayındırlık ve iskan bakanlığı, başkanlık özel çevre kanunu, organize sanayi bölgeleri, başbakanlık özelleştirme yüksek kurulu olarak sıralanıyor.

Uygulama imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planına göre düzenlenen uygulama imar planı 1/1000 ölçekte düzenlenir. Uygulama imar planı kim yapar sorusunun cevabı şu şekilde; Uygulama imar planı ilgili belediye tarafından düzenlenir ve belediye meclisi tarafından onaylanarak yürürlüğe girer.

Imar planı değişikliğini kim yapar?

İmar Planı Değişikliğinde Yetkili İdare Bu bakımdan imar planı ve imar planı değişikliği yapmada yetkili idare İmar Kanunu madde 8'de belirtilmiştir. İmar Kanunu madde 8/b'de “b) İmar Planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana gelir.