Mağrur olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Mağrur olmak ne demek?
  2. Mahrur ne Dmeek?
  3. Mağru ne demek?
  4. Mağrur ne demek örnek cümle?
  5. Mahrur ne demek Osmanlıca?
  6. Mahur gözlü ne demek?
  7. Mağrur ne demek Osmanlıca?
  8. Mahur Farsça ne demek?
  9. Uyku mahmuru ne demek?
  10. Mahsun nasil yazilir TDK?
  11. Mahmure ne demek TDK?

Mağrur olmak ne demek?

Mağrur sözcüğü TDK sözlüğünde " kibirli, kendini beğenmiş ve gururlu" anlamlarıyla açıklanmıştır. TDK sözlüğü, bu kelimeyi "kurumlu" olarak da açıklar. Kurumlu olmak, kendisiyle övünmek anlamındadır.

Mahrur ne Dmeek?

1. Öfke, kin, hasret, arzu vb. bir sebeple içi yanan, ateşli, kızgın (kimse): Mahrûr-i ciğer-teşneyiz ey sâki-i müşfik / Geldikçe elinden bize teklîf-i ayâğ et (Nâilî).

Mağru ne demek?

Mağru kısaca anlamı, tanımı Mağrur : Kurumlu, gururlu, kibirli, kendini beğenmiş. Mağrurane : Mağrurca. Mağrurca : Gururlanarak, kibirlenerek, büyüklenerek, mağrurcasına, mağrurane. Mağrurcasına : Mağrurca.

Mağrur ne demek örnek cümle?

Kurumlu, gururlu. Gurur belirten. Cümle içinde kullanımı: Şair ince, fakat mağrur bir gülümseyişle şu cevabı verdi.

Mahrur ne demek Osmanlıca?

Mahur makamı neşeli, şen bir makamdır. Mahur kelimesinin aynı zamanda farklı kaynaklara göre kumarhane ve meyhane anlamlarında da kullanılabildiği de bilinmektedir.

Mahur gözlü ne demek?

Mahur kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. ... Bir kişiye mahur bakışlı dendiğinde o kişinin daha baygın, süzgün, etkileyici bir bakışı olduğu ifade edilmektedir. Mahur gözlü kelimesi de mahur bakışlı ile benzer şekilde süzgün gözlü, etkileyici gözlere sahip, karşı tarafı etkileyen gözlü kişi anlamlarına gelmektedir.

Mağrur ne demek Osmanlıca?

magrur. (Mağrur) Gururlu. Boş bir şeye güvenen. Fâni ve faydasız şeylere güvenip kendini aldatan.

Mahur Farsça ne demek?

Mahur kelimesi Türkçe'de "içki meclisi, meyhane, genelev" anlamına gelir. ... Arapça sözcük Farsça mayχʷar مى خور z "şarap içme yeri" sözcüğünden alıntıdır. Daha fazla bilgi için mey, +hor maddelerine bakınız.

Uyku mahmuru ne demek?

1- Çok fazla içtiği için dengesini yitirmiş ve sersemlemiş olan kişi. 2- Henüz yeni uyanmış olan kimse. Örnek Cümleler: 1- Hala uyku mahmuru olduğu için söylediklerimin çoğunu idrak edemedi.

Mahsun nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mahsun şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mahzun şeklinde olmalıdır.

Mahmure ne demek TDK?

Uyku basmış göz, baygın göz.