SGK girişi doğumdan sonra olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?

İçindekiler:

  1. SGK girişi doğumdan sonra olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?
  2. 4A doğum Borclanmasi nedir?
  3. Doğum borçlanması yaşı geriye çeker mi?
  4. Doğum borçlanması ne kazandırır?
  5. Ne kadar askerlik borçlanması yapabilirim?

SGK girişi doğumdan sonra olanlar doğum borçlanması yapabilir mi?

Doğum borçlanması normalde sigortalı çalışmaya başladıktan sonra gerçekleşen doğumdan sonraki boşta geçen süreler için yapılır. Ancak, öğrenciliğinde staj sigortası yaptırmış olan kadınlar sigortalı çalışmaya başlamadan önce doğan çocukları için de doğum borçlanması yapabilirler.

4A doğum Borclanmasi nedir?

Çalışma hayatından bir süre boyunca doğum nedeniyle uzak kalan kadınların, geriye dönük prim ödeme yapmasına imkan veren duruma doğum borçlanması denir. Böylece çalışmadığı süre içerisinde birimleri için, daha sonra toplu şekilde ödeme imkanı da elde edilebilmektedir.

Doğum borçlanması yaşı geriye çeker mi?

Doğum borçlanması, ilk defa sigortalı olunan tarihten sonra doğan en fazla üç çocuk için, doğum tarihinden itibaren iki yıl içinde kalan prim ödenmemiş süreler için yapılabiliyor. ... Verdiğiniz bilgilere göre annenizin doğum borçlanmasıyla emeklilik yaşını öne çekmesi mümkün değil.

Doğum borçlanması ne kazandırır?

CEVAP: İki doğumunuz borçlanma şartlarını taşıyorsa, borçlanıp toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. Doğum borçlanmasından sonra 2581 gün daha prim ödeyerek, toplam priminizi 5600 güne tamamlayacağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ne kadar askerlik borçlanması yapabilirim?

Fiili askerlik hizmeti silahaltına alınmakla başlayıp terhis tarihinde sona erdiğinden, en fazla fiilen yaptığınız 15 aylık askerlik süresini borçlanabilirsiniz.