Zeytin yağı saça nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Zeytin yağı saça nasıl kullanılır?
  2. Zeytinyağı saça haftada kaç kez uygulanmalı?
  3. Zeytinyağı saç döker mi?
  4. Saça zeytinyağı masajı nasıl yapılır?

Zeytin yağı saça nasıl kullanılır?

Sadece birkaç yemek kaşığı zeytinyağını saçınıza dökün, uçlardan başlayarak köklere doğru ilerleyin ve masaj yaparak iyice diplere yedirin. Bu işlem teknik olarak saçınızın kuru kısımlarının iyi bir şekilde nemlenmesini sağlayacak, banyonun ısısı da zeytinyağının faydasını arttıracaktır.

Zeytinyağı saça haftada kaç kez uygulanmalı?

Harici olarak kullanmak istiyorsanız yapmanız gereken işlem çok basit. Haftada 1-2 kez zeytinyağıyla saç derisine masaj yapmak ve kökten uçlara sürerek 20-30 dakika bekletmek.

Zeytinyağı saç döker mi?

Zeytinyağı saç döker mi sorusunun kısa yanıtı “hayır, zeytinyağı saç dökmez”. Aksine saç sağlığı için önemli olan omega yağ asitleri bakımından zengin zeytinyağı saçların daha yumuşak olmasına ve doğal parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur.

Saça zeytinyağı masajı nasıl yapılır?

Saçınızın uzunluğuna ve gürlüğüne bağlı olarak 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını cezveye koyup ılıtın. Ilık haldeki zeytinyağını saçlarınıza ve saç diplerinize sürün, ardından başınızı streç filmle sarın. Streç film yoksa poşet de geçirebilirsiniz. 1 saat sonra saçınızı yıkayın şampuanlayın ve durulayın.