Akdeniz Ateşi hastası evlenebilir mi?

İçindekiler:

  1. Akdeniz Ateşi hastası evlenebilir mi?
  2. Akdeniz Ateşi ilerlerse ne olur?
  3. FMF hastalığı genetik midir?
  4. FMF hastaları oruç tutabilir mi?
  5. FMF hastalığı çocuğuma geçer mi?
  6. Akdeniz Ateşi hastası hamile kalabilir mi?
  7. Akdeniz ateşi hastaları kan verebilir mi?

Akdeniz Ateşi hastası evlenebilir mi?

Dr. Şeker, Akdeniz anemisi olan anne ve babaların doğan çocuklarının doğumdan itibaren takip edilmesi gerektiğini kaydederek, "Akdeniz anemisi hastaları evlenebilir ama çocuğun doğumdan sonra iyi takip edilmesi, taşıyıcı olup olmamasına bakılması, hastalık olup olmadığının kesinlikle saptanması gerekir.

Akdeniz Ateşi ilerlerse ne olur?

Hastalık uzun dönemde amiloidoz denen başka bir hastalığa yol açabilir. Amiloidozda vücutta değişik organlarda "amiloid" denilen madde birikir, bunun sonucu kalp yetmezliği, böbrek yetmezliği, bilinç kaybı, felç gibi sorunlar ortaya çıkar.

FMF hastalığı genetik midir?

Hastalığın nedenleri nelerdir? FMF genetik bir hastalıktır. Akdeniz ateşinden sorumlu gen MEFV genidir ve iltihabın sınırlandırılmasında rol oynayan bir proteini kodlar.

FMF hastaları oruç tutabilir mi?

Uzmanlar genellikle Fmf hastalarının oruç tutmalarını önermezlerken Fmf hastaları oruç tutmak istiyorlarsa uzman hekimlerine danışmaları gerekiyor.

FMF hastalığı çocuğuma geçer mi?

Kalıtımsal mıdır? Otozomal resesif (cinsiyete bağlı olmayan) bir hastalık olarak geçer. Bu tip geçişte çocukta FMF olabilmesi için, biri anneden diğeri babadan gelen iki mutasyonlu kopya gereklidir. Dolayısıyla iki ebeveyn de taşıyıcıdır (bir taşıyıcıda yalnız bir mutasyonlu kopya vardır fakat hasta değildir).

Akdeniz Ateşi hastası hamile kalabilir mi?

Ailevi Akdeniz ateşi hastalarının gebe kalmasında bir engel yoktur. Aynı şekilde gebelikte kolşisin kullanılmasında da bir engel yoktur.

Akdeniz ateşi hastaları kan verebilir mi?

Bahsetmiş olduğunuz Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi gibi Otoimmun Hastalık grubunda değerlendirilen hastalıklardır. Bu kapsamda Ulusal Kan Bileşenleri Hazırlama, Kullanım ve Kalite Güvence Rehberi Otoimmun Hastalıklara bağlı olarak organ tutulumu olan kişilerin ömür boyu kan bağışçısı olamayacağını belirtmektedir.