Ekşili köftenin terbiyesi nasıl?

İçindekiler:

  1. Ekşili köftenin terbiyesi nasıl?
  2. Köfte ile çorba nasıl yapılır?
  3. Toptop çorbası nasıl yapılır?
  4. Nohutlu köfte çorbası nasıl olur?

Ekşili köftenin terbiyesi nasıl?

Bir kasede yumurta sarısıyla limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan 1-2 kaşık ekleyip karıştırarak ılıklaşmasını sağlayın. Hazırladığınız terbiyeyi kaşık kaşık olacak şekilde tencereye ilave edip ateşten alın. Terbiyeli ekşili köfteyi, tavuk sarma ve patates salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.

Köfte ile çorba nasıl yapılır?

Kıyma, soğan, maydanoz, bulgur, yumurta ve baharatları derin bir kasede toplayın. Tüm malzemeyi güzelce yoğurun ve misket büyüklüğünde köfteler haline getirin. Sıvı yağı tencerede kızdırın salça ve naneyi bu yağda kavurun. Üzerine suyunu ilave edin ve kaynamasını bekleyin.

Toptop çorbası nasıl yapılır?

Top Top Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Kıyma, bulgur, ekmek içi, maydanoz ve baharatları katıp yoğuruyoruz ve küçük toplar yapıyoruz. Yağ ile salçayı kavurup suyunu ilave ediyoruz.Su kaynayınca top köfteleri salıp çorbayı kaynatmaya devam ediyoruz.

Nohutlu köfte çorbası nasıl olur?

Kıyma sadece, çok ince rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Olabildiğince minik köfteler hazırlanır. O arada su kaynamıştır ve suya atılr. 20-25 dk kadar pirinç nohut ve köfte karışımı pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra, terbiyesi hazırlanır.