Topuk bakımı için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Topuk bakımı için ne yapılmalı?
  2. Hindistan cevizi yağı topuk çatlaklara iyi gelir mi?
  3. Topuk çatlakları neden oluyor?
  4. Ayak derisini soyan maske evde nasıl yapılır?

Topuk bakımı için ne yapılmalı?

Ayaklarının sığabileceği bir kapta ılık suyla epsom tuzunu karıştırdıktan sonra ayaklarını 15-30 dakika kadar bu suda dinlendirmelisin. Ardından ponza taşıyla yumuşayan çatlak bölümü ovarak ölü deriden arındırabilirsin. Sonra tekrar ayaklarını bu suda dinlendirdikten sonra nemlendirici krem sürebilirsin. İşlem tamam!

Hindistan cevizi yağı topuk çatlaklara iyi gelir mi?

Aloe vera jeli, susam yağı, hindistan cevizi yağı gibi ürünler topuk çatlağına iyi gelir. Topuk çatlakları genellikle ağrı yapmaz. Fakat çatlaklar derinse kanama yada ağrıya sebep olabilir.

Topuk çatlakları neden oluyor?

-Yetersiz nemlendirme: Çatlamış topukların en bilinen nedenidir. Ayağınızın altındaki deri genellikle kuru, sert ve pütür pütürdür. Bunun da nedeni, topuk derisindeki ter bezlerinin düşük seviyede bulunmasındandır. Deride bulunan yağ, normalde deriyi yumuşak olması ve kurumaması için destekler.

Ayak derisini soyan maske evde nasıl yapılır?

Bir kaseye 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı balmumu koyun. Birlikte eritin ve karıştırın. Karışımı bir kavanoza koyup saklayabilirsiniz. Her akşam bu karışımı ayaklarınıza sürün ve pamuklu bir çorap giyerek derinizin emmesini bekleyin.