Kasları yumuşatmak için ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Kasları yumuşatmak için ne yapılmalı?
  2. Kaşlar neden sertleşir?
  3. Evde kaş rengi nasıl açılır?
  4. Boyun kasları nasıl açılır?
  5. Kas sertleşmesi nasıl geçer?

Kasları yumuşatmak için ne yapılmalı?

Aşamalı Kas Gevşetme Egzersizi Nasıl Yapılır?
  1. Sizi sıkmayan, rahat bir kıyafet giyinin veya kemerinizi gevşetin, ayakkabıları çıkarın.
  2. Rahat bir oturma pozisyonu alabilir veya uzanabilirsiniz.
  3. Birkaç dakika yavaş ve derin nefes alıp verin.
  4. Hazır olduğunuzda dikkatinizi sağ ayağınıza yoğunlaştırın.
Daha fazla öğe...•BE

Kaşlar neden sertleşir?

Kas sertliği genellikle egzersiz, sert fiziksel çalışma veya ağırlık kaldırma gibi eylemlerle oluşur. Bunlarla beraber, uzun süre oturup kalkma, sabahları yataktan kalkma veya sandalyeden kalktığınızda da olabilir. Hareketsiz kalınan dönemlerden sonra sertlik hissi olabilir. Burkulma en yaygın kas sertliği nedenidir.

Evde kaş rengi nasıl açılır?

Karbonat ve limonu karıştırın ve kaşlarınıza sürün. Özellikle güneşli havalarda sürün ve 50-60 dakika bekleyin ve ardından yıkayın. Macun kıvamına getirdikten sonra kaş fırçası ya da diş fırçası ile kaşlarınıza sürün ve 10 dakika sonra durulayın.

Boyun kasları nasıl açılır?

Başınızı sağ omzunuza doğru eğin ve sağ elinizle sol kulağınızı tutarak başınıza hafifçe baskı uygulayın. Daha sonra aynı egzersizi sol tarafınızla tekrarlayın. Başınızı öne eğin ve sağdan sola doğru dikkatle ve yavaşça çevirmeye başlayın. Tam bir tur bittikten sonra bu kez başınızı soldan sağa doğru yeniden çevirin.

Kas sertleşmesi nasıl geçer?

Kas gerginliği ödem toplanması sonucu oluşursa bu bölgeye buz torbaları konulabilir. Bu doğal yöntem kas gerginliğini de azaltacaktır. Ayrıca gergin kasın yumuşaması için zeytinyağı ve nane yağı karıştırılarak sürülmelidir. Bu karışım ile masaj yapmak kas gerginliğini de azaltır.